Nieuw Schilderij 2019 | I'm into You | Kunstmagazine VIND 35 | Amber Houweling

Mijn kunstverhaal

Ik ga het echt doen!

 

Tja en dan is het zover. Ineens krijg je een mooie kans. Een telefoontje uit het niets van een vriendelijke man. “Spreek ik met de galeriehoudster of met de kunstenares zelf?” Ik moest er om lachen. Ik dacht even dat het een grap was. Hoewel ik ambitieus ben, was ik op dat moment niet bezig met landelijke bekendheid. Ik vroeg: “waarom bellen jullie mij?”

Toen bleek, dat hij mijn werk 2 jaar geleden op een grote kunstbeurs had zien hangen en hier destijds al gecharmeerd van was. We hadden die dag kaartjes uitgewisseld en nu, 3 jaar verder, mocht hij een nieuwe kunstenaar uitnodigen om deze een kans te geven op een groter podium. Ik voelde me vereerd! Mijn kunst in een hooggewaardeerd kunstmagazine tonen aan een groot publiek, is geweldig.

Die avond ben ik meteen uit gaan zoeken of alle informatie, die ik had gekregen, wel klopte.

Kort hierna hadden we een groot feest bij vrienden. Als of het zo moest zijn, waren hier ook een aantal kunstkenners aanwezig. Het gaf mij de gelegenheid om het één en ander te verifiëren. Alle info klopte. Ik kreeg een ideale kans om mijn werk te publiceren in het gewaardeerde kunsttijdschrift VIND (nr35). Het magazine heeft een oplage van 50.000 exemplaren.

En dit nummer wordt ook meegegeven aan de bezoekers van de bekende “PAN beurs” in Amsterdam. Je kan hier naartoe op 24 november tot en met 1 december 2019. Het is zeker een aanrader. De mooiste kunstwerken hangen daar. Zelf ben ik er deze keer niet, want ik heb nog geen eigen galerie.

 

Toevallige bijkomstigheid. Mijn gepubliceerde kunstwerk is inmiddels al verkocht. Niet door het blad, maar door mijn plaatselijke bekendheid.

 

Of ik er helemaal klaar voor ben? Ik denk het eigenlijk wel. Ik teken en schilder al mijn hele leven. Al had ik qua carrière in eerste instantie gekozen om de financiële kant op te gaan (ik heb gewerkt bij grote financiële instellingen). Dit en mijn kunstambities zijn voor mij echt twee verschillende werelden.
Maar ik ga het nu echt doen. De knoop is doorgehakt.

Het klassieke plaatje van een kunstenaar, is een excentrieke en vaak aparte persoonlijkheid, die niet met geld kan om gaan. Maar nu ben ik zelf ook een kunstenaar. Ik voldoe niet echt aan de vooroordelen. Bijzonder, dat je een beeld hebt van iets, dat helemaal niet past bij het beeld van wie je zelf bent. Dus niet excentriek, maar zeker wel authentiek.

 

Super trots. Ik ben heel erg trots, dat ik mijn werk aan zo’n groot publiek kan laten zien. Een mooie gelegenheid.

 

Mijn WHY

Waarom vind ik het heerlijk om kunst te maken? Ik houd van mooie dingen, spullen, heerlijk eten, genieten, vrienden, etc. Zeg maar, van het goede leven, van lachen en van mensen gelukkig en blij maken. Helaas bestaat het leven niet alleen uit mooie dingen en mooie momenten. Maar mijn missie is de wereld mooier maken met mijn kunst. Mensen uitdagen, nieuwe dingen laten zien en weg te laten dromen. Alles kan! Ik sta zeker open voor nog meer kansen en samenwerking.

 

Hoe voelt het om nu een bekendere kunstenaar te zijn?

Het voelt heel raar. Ik krijg nu allemaal uitnodigingen om te exposeren in het buitenland. Wie weet ga ik dit doen. Ik ga mijn kunst verkopen. Dit is echt het spannendste onderdeel, want iedereen zegt het is lastig is om als kunstenaar je brood te verdienen.

Ik heb er vertrouwen in. Op deze manier kan ik laten zien, dat vrouwen ook in de kunstwereld goed financieel voor zichzelf kunnen zorgen en alles kunnen doen wat ze maar willen!

 

Wat ben je nu aan het doen?

Ik heb enkele persoonlijke schilderopdrachten gekregen. Onder meer een heel groot schilderij van 160x160cm voor in een grote mooie huiskamer met hoge plafons. Maar bijvoorbeeld ook een opdracht voor een schilderij in een slaapkamer. Tevens ben ik druk met het opzetten van digitale foto kunst. Voor sommige plekken in huis vind ik het leuk om deze steeds een andere look te geven. Dat kan nu met foto prints. Ik merk, dat veel mensen met mij, dit ook leuk vinden!

Vooral om dat het makkelijk en origineel is om een kunstprint als persoonlijk cadeau te geven.

 

Met een schilderij ben ik niet zomaar klaar. Het is een proces. Vaak zet ik het even weg en pak ik het op een later moment weer op. Het schilderij ziet er altijd bij het eindresultaat anders uit, dan dat ik in eerste aanleg had bedacht. Het is elke keer weer een creatieve ontwikkeling op zich.

 

Ik werk nu nog gewoon vanuit huis. Heerlijk met al mijn kunstwerken om me heen. Maar ik ben benieuwd hoelang ik dit nog kan volhouden. Ik verwacht, dat we binnenkort toch opzoek moeten gaan naar iets groters met een mooie grote lichte werkruimte.

Het voelt wel raar om in een keer een kunstkeurmerk te krijgen op je werk. De kunstkenners vinden het ook mooi. Lees hier het verhaal bij mijn schilderij, wat geplaatst is in het kunstmagazine VIND 35.

 

Dromen die ik nog heb? Het zijn er genoeg. Onder meer exposeren in New York, Londen en Tokio.

Amsterdam, Utrecht en Eindhoven heb ik al gehad.

 

Dus mocht je een opdracht willen plaatsen? Over 2 maanden heb ik weer tijd. Maar ik kan je vast op de wachtlijst zetten.

 

Wat ik verder nog op mijn agenda heb staan?

Praten met een galerie, uitbreiding van mijn digitale kunst en verkoop wereldwijd.

 

Geef een like als je het verhaal leuk vindt. Je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief op de site DOMCITYART.com. Ook als je geen verstand van kunst hebt, hoor ik graag welke van de werken je het mooiste vindt.

 

Volgende maand horen jullie meer over wat ik mee maak en of het me lukt om mijn dromen waar te maken.

 

Dank jullie wel! Veel kunstkijkplezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Etienne Lievendag
5 jaar geleden

Fantastisch om vanuit deze erkenning jezelf en je creatieve geest verder te ontwikkelen. Wordt groots !!