5 Slimme trucs om je kunst geweldig mooi op te hangen. Zo maak jij je eigen Kunst muur

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 18:48

5 slimme trucs om je kunst mooi op te hangen

In #5 stappen de snelle interieur kunst make-over

De mini style make-over in het weekend (met een klein beetje klussen)

Hoe pas je dit makkelijke toe in je huiskamer of slaapkamer? Deze makkelijke make- over is zo klaar in één weekend.

Begin bij het begin. Kijk naar wat je al in huis hebt. Dit is een goede basis om mee te starten. Wat voor soort kunst kies je modern of abstract? Welk schilderij hang je aan je muur? Wat voor kunst heb je al in huis?

Kijk naar de basiskleuren, die je al gebruikt hebt in je huis. En wat zijn de accentkleuren, die opvallen? Kies twee basis tinten en max éen (felle) accent kleur. Anders wordt het snel te druk en te onrustig. Er is een ding, waar je aandacht wilt trekken in je huiskamer en dat is je kunst. Je kunst wordt de focus. Als je je huiskamer binnen komt, moet het schilderij de aandacht trekken en geen andere dingen. Dat maakt het vaak rommelig, omdat je te veel wilt.

Maak een foto

#1 Maak een foto van je huiskamer. Zo zie je snel, wat je anders kan doen. Dit geeft een goed overzicht. Op de foto komt duidelijk naar voren of het te druk is in de ruimte en/of het te rommeling is. Ruim op en verplaats je meubels. Maak ruimte. Maak goed schoon. Dit geeft echt een andere look. Zo voelt je huiskamer weer als nieuw. Maak als je klaar bent, weer een foto. Zo zie je gelijk al resultaat. - Klustijd 1 uur -

Nieuwste trendkleuren

#2 Ga voor de nieuwste trendkleuren in je huiskamer. Kies lichte basiskleuren en kies max één accent kleur. Erg leuk is om nu te kiezen voor okergeel, olijfgroen, warmoranje of koper Dit zijn de kleuren van 2020/2021. Ga lekker je muren verven. Een streep op je muur en wat nieuwe kussens.

Wat voor soort Kunst kies je?

#3 Welk schilderij hang je aan je muur?  

Het leuke van Kunst is dat het er niet bij hoeft te passen. Het schilderij, dat je koopt of dat je al hebt, is altijd goed. Zolang je het maar mooi vindt. Zeker als je ook nog even gaat verven. Een likje verf hier en daar. Die verflucht doet echt wonderen. Je meubels en je muren alles kan je verven.  – Klustijd schilderen 1 uur -

Hergebruik je meubels en kunstwerken

#4 Kijk naar wat je al hebt aan spullen en kunstwerken. Mogelijk dat je veel nog kunt gebruiken. Vul het aan met nieuwe kussens of verf een van je kasten (shoppen 1 uur) Ga eens langs bij een rommelmarkt of de kringloop. Wil je toch iets nieuws. Kijk hier bij mijn nieuwe kunstwerken. Veel kunst plezier!

Mooie verlichting is een must

#5 Zorg dat je kunstwerk mooi verlicht is. Mooie warm licht. Zo krijg je echt een design uitstraling. Hang je schilderij op. Hang je kunst iets hoger dan op ooghoogte. Dat geeft de duurste uitstraling (Niet te hoog en niet te laag) Beter is het om je kunst niet op de grond te zetten. Vaak wordt je kunst zo lager in waarde geschat. En dat wil je natuurlijk niet als je net een fortuin hebt uit gegeven aan je geweldige schilderij. Kijk voor meer inspiratie bij mijn schilderijen.

Maak ruimte

Extra tip! Wat nu helemaal hip is, zijn grote schilderijen. Echt het grote werk. Het XXL-formaat. Geef het schilderij wel genoeg ruimte, zodat het een echte blikvanger kan zijn in je huis. Of een galerie kunst muur met verschillende schilderijen aan een muur, is ook helemaal top. De Achtergrondkleur van de muur waarop je het schilderij hangt moet rustig zijn. Veel galeries gebruiken licht-grijs. Hier komt je schildrij extra mooi op uit. Je kan ook kiezen om er alleen éen vlak achter te schilderen.

Als je deze tips toepast, lijkt het net of jouw woonkamer regelrecht uit een interieur blad komt.

Wil je net een stap verder gaan en is interieur echt jouw ding of vind je het leuk om te stijlen en met de laatste trends me te doen. Combineer dan deze 5 stappen met de laatste trends op woon en kunstgebied. Het makkelijke van deze 5 stappen is, dat je ze keer op keer kan toepassen en dat ze altijd een fantastisch resultaat geven. Zo kan je de inrichting van je huis snel aanpassen aan de laatste trends. Je kan het zelfs per seizoen stijlen. Mix en match erop los. Veel plezier.

Je kan dit natuurlijk ook toepassen in je slaapkamer. Veel succes!

Laat je eigen schilderij maken. 

Heb je genoeg inspiratie opgedaan om je woning te voorzien van een nieuwe look?

Of wil je meer weten over welk schilderij bij jou past? Bel voor een afspraak 06 22 699 121.

Veel woon-, kunst- en kijkplezier.

 

Wil je meer schilderijen zien? Klik hier.

 

Lees ook

Je kan mij volgen op Facebook, Instagram en Pinterest.

Of word lid van mijn nieuwsbrief. Zo blijf je steeds op de hoogte van mijn nieuwste kunstwerken.

- Kunstenaar Amber Houweling - 

Galerie DOMCITYART

Utrecht

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.