ABOUT ME

STORYTELLING ART

I create artwork, that makes the world more beautiful.

Ik maak moderne abstracte impressionistische hedendaagse kunstwerken en grote schilderijen.

Mijn studio is gevestigd aan huis. Heerlijk in de binnenstad van Utrecht met een lichte serre. Ik geef geregeld tentoonstellingen en kunstexpo's.

Amber Houweling FOLLOW ME

Hey! Ik ben Amber Houweling, een kunstenaar en ondernemer met twee bedrijven, DOMCITYART en Houweling Advies.

Mijn kunst is een reis van storytelling, en het doel is om de wereld mooier te maken. Mijn atelier is gevestigd in mijn huis, midden in de betoverende binnenstad van Utrecht, met een prachtige lichte serre. Hier organiseer ik regelmatig tentoonstellingen en kunstexposities.

Wat maakt mijn benadering anders? Ik sta voor een wereld met meer vrouwelijke kunstenaars en ondernemers. Een wereld waarin creativiteit, wetenschap en innovatie een cruciale rol spelen. Ik moedig aan om je gedachten te uiten, om jezelf te durven zijn, om diepgang in kunst, kwaliteit en schoonheid na te streven. Dit alles met een vleugje genot, passie, nieuwsgierigheid, en de durf om grenzen te verleggen.

Mijn inspiratie vind ik in de reizen die ik maak, en ik vertaal de ervaringen en expressie van diverse culturen in mijn werk. Dit zie je terug in mijn schilderijen met vrouwengezichten en de natuur, vol met prachtige planten en dieren. Schilderen is voor mij de manier om deze inzichten en ideeën tot leven te brengen.

Door krachtige visuele taal te gebruiken beweeg ik tussen figuratie en abstractie, en zijn de kunstwerken modern, krachtig, stijlvol, innovatief en kleurrijk. Ik creëer bewust dramatische spanning en energie om je uit te dagen om kunst te ervaren en de verschillende lagen van het verhaal te ontdekken. Met mijn gebruik van felle kleuren en neon ga ik voor een unieke uitstraling, met invloeden van straatkunst en een twist van originaliteit.

Laat mijn kunst je mee nemen naar tropische surrealistische landschappen, geïnspireerd door mijn reizen en vol groen. Hier ontmoet je de combinatie van bloemen en vrouwengezichten, digitale kunst, gemengde media, foto's en tekeningen.

More about me

Vaak krijg ik op feestjes de vraag: "Echt? Wat doe je dan als kunstenaar en ondernemer? Hoe verdien je je geld? Kun je daarvan rondkomen?" En dan begin ik vol enthousiasme te vertellen, laat ik foto's van mijn kunstwerken zien en mensen reageren verrast en willen me graag online volgen. Ze willen het met hun eigen ogen zien, ontdekken hoe het leven van een kunstenaar eruitziet en hoe je ervan kunt leven. Ik werk met 7 verschillende inkomstenstromen en maak gebruik van mijn ervaring als vermogensexpert. Wil je meer weten over mijn geheimen en slimme trucs?

Het leven als kunstenaar is heel anders dan een reguliere kantoorbaan. Wil je ook ontdekken hoe het is? Het is een compleet andere levensstijl. Je kunt me volgen op social media en via mijn blogs.

Ik geniet met volle teugen. Naast mijn werkende leven heb ik de wereld rondgereisd en die inspiratie, de beleving en uiting van verschillende culturen, evenals street-art, zie je terug in mijn kunstwerken. Als kunstenaar maak ik nu nog meer reizen om te blijven vernieuwen en inspiratie op te doen.

Het maken van prachtige schilderijen en kunstwerken is mijn passie. Ik ben een mengelmoes van verschillende culturen, met een Canadese vader en Nederlandse moeder. Reizen zit in mijn bloed.

Van jongs af aan maakte ik al kunst, tekende ik alles na en was ik altijd al fan van Walt Disney. Dozen vol met tekeningen. Mijn eerste muurschildering maakte ik van restjes muurverf in mijn slaapkamer toen ik 8 jaar was.

Mijn passie heeft me altijd bij me gehouden, zelfs toen ik na mijn middelbare school economie ging studeren en ging werken. Ik wilde mijn eigen bedrijf opzetten om alles te doen wat ik wilde, en ik wilde veel. Ik wilde de hele wereld zien en begreep al op jonge leeftijd dat het handig was om genoeg geld te hebben. Deze keuzes in mijn studie en carrière hebben me ver gebracht. Ik heb in leidinggevende functies gewerkt bij grote banken en verzekeringsmaatschappijen, en ben zelfs naar het buitenland gegaan om een hotelresort te beginnen. Maar tussen al die zakelijke uitdagingen bleef mijn passie voor schilderen aan me trekken.

En nu is het roer om! Ik ben een ondernemer en kunstenaar geworden en zet me in voor vrouwen en financiën. Onafhankelijkheid en voldoende financiële middelen om goed te leven zijn voor mij belangrijk.

Mijn kunstwerken zijn groot, vol levendige kleuren en materialen op grote doeken. Ik experimenteer met verschillende stijlen, zoals street-art, en ik schilder vaak vrouwengezichten met bloemen en bloesem in een moderne abstracte stijl.

Mijn schilderijen zijn bedoeld om je mee te nemen op een reis, om je terug te brengen naar bijzondere herinneringen en om je een goed gevoel te geven. Ze toveren een glimlach op je gezicht.

Dus, wil je een prachtig persoonlijk schilderij dat jouw muur siert? Een schilderij waarvan de kleuren perfect passen en de emotie klopt? Een schilderij dat jou aanspreekt en waar je echt van houdt? Klik hier voor de prijzen en ontdek hoe je een persoonlijk schilderij kunt laten maken, helemaal afgestemd op jouw wensen.

Wil jij een mooi persoonlijk schilderij, die prachtig aan je muur hangt?

Een schilderij waarvan de kleuren juist zijn en het gevoel goed is. Een schilderij dat je aanspreekt en wat je echt mooi vindt. Klik hier voor de prijzen.Wat zijn de kosten om een persoonlijk schilderij te laten maken?

Het schilderij wat ik voor je ga maken, wordt een schilderij afgestemd op jullie wensen. Het wordt jullie persoonlijke schilderij.

Met al mijn kennis, jarenlange ervaring van kunst en styling en verschillende technieken zal ik een uniek schilderij maken. En jullie krijgen nog een eindadvies om het helemaal af te maken. Het juiste schilderij gecombineerd met je eigen meubels en nieuwe kleuren op de muren.

Ik heb niet altijd zo gewerkt, maar ik kreeg steeds meer vragen, van waar zullen we ons schilderij ophangen? Past het bij ons interieur? Kunnen we ervoor zorgen, dat met meer éen geheel wordt?

Inmiddels heb ik al honderden kunstliefhebbers mogen helpen. Maar dat niet alleen. Ze hebben me ook veel interieurstyling opdrachten opgeleverd. Graag maak ik een geweldig schilderij voor jullie en kijk ik mee, hoe het een mooie blikvanger in jullie huis wordt.

Schrijf je in DOMCITYART NEWS

AMBERS ART & DESIGN NEWS

* indicates required

Schilderij titel: Duck face moderne hedendaagse kunst street art urban city | Kunstenaar Amber Houweling Utrecht

Titel Eternal Beauty | Modern Schilderij Uniek kunstwerk

Artiest Amber Houweling Utrecht DOMCITYART

Afmetingen 160 x 160 cm (lxb) Het schilderij bestaat uit 4 losse delen van ieder 80 x 80 cm. De delen zijn alleen samen te koop. lees het verhaal achter het schilderij.

Meer achtergrondinformatie over de kunstenaar

Amber Houweling een bekende kunstenaar uit de stad Utrecht. Haar pakkende kunstwerken en schilderijen hangen bij verschillende (online) galeries door heel Nederland. Haar werk staat o.a. in het vooraanstaande kunsttijdschrift “Vind” (geschiedenis, architectuur, kunst en antiek). Het kunstblad “Vind” heeft een samenwerking met de kunstbeurs Pan Amsterdam. Amber heeft op verschillende beurzen gestaan in Amsterdam, op de ADAF (Amsterdam Dutch Art fair) en in Eindhoven op de kunstbeurs. En heeft daarnaast bij grote bedrijven, zoals de Rabobank, geëxposeerd.

Kunst en Utrecht staan voor haar centraal. Utrecht is echt een hippe kunstenaars stad. Het is een stad met een rijke cultuur, waar veel kunst te ontdekken valt. Even langs gaan bij het Centraal Museum, is natuurlijk een must. Maar een wandeling door de prachtige stad is zeker de moeite waard. Het wemelt van de leuke straatjes, hofjes, kunstateliers en terrasjes. In de avond is er de lichtroute door de stad, die je onder meer langs de verlichte Domtoren voert. Geweldig om te zien. Tevens zijn er een flink aantal leuke galeries om te ontdekken.

Ze maakt inspirerende moderne abstracte schilderijen. Groot en met veel kleur. Laat je uitdagen! 

Helemaal hip zijn de grote moderne schilderijen van XXL-formaat. Geef je schilderij de ruimte en maak er een echte blikvanger van in je huis. Moderne Kunst aan de Muur met een keurmerk. Ze verzamelt mooie momenten, die ze verwerkt in haar schilderijen. Elk schilderij is uniek en vertelt een eigen verhaal. Storytelling in kunst. Het schilderij raakt je en laat je niet meer los. Je kan ook een persoonlijke opdracht geven voor het maken van een prachtig schilderij met jouw onderwerp.

Amber Houweling is een bekende kunstenaar uit Utrecht. Haar kunstwerken kenmerken zich door haar unieke stijl. Deze is modern, krachtig, stijlvol, vernieuwend en kleurrijk.

Deze mix van verschillende technieken en materialen herken je onmiddellijk. Hier hoef je geen kunstkenner voor te zijn. Ze heeft naast haar werkende leven veel gereisd over de wereld. Deze inspiratie, beleving en uiting van verschillende culturen, evenals Street art, zijn terug te vinden in haar werk.

Alle schilderijen, die ze maakt, zijn tijdloos. Het merk Domcity Art staat voor elegante kunst van hoge kwaliteit. Met felle kleuren, neon, Street art en color blocking geeft ze een aparte twist. The look is soms industrieel met goud. Dit geeft een warmgevoel. Soms straalt een schilderij juist weer rust en ruimte uit. Maar er zijn ook tropische surreële vergezichten van verre reizen met veel groen. Haar werk neemt je mee naar een andere wereld. Fantasierijk gecombineerd met bloemen en vrouwengezichten, digital art, mixed media, foto’s en tekeningen. Soms met als hoofdthema de stad Utrecht verwerkt in een moderne compositie. Elk schilderij is uniek en geeft een andere beleving.

SHOP NU! Kunst het is belangrijk. Geniet! Geef jezelf het mooiste cadeau wat er is.

Geniet en maak er een mooi moment van. Kunst kopen is een belangrijk moment. Wil je een schilderij kopen? Klik hier voor de hele collectie. Wil je een schilderij laten maken? Ik werk ook in opdracht. Bepaal zelf de afmeting en de kleuren. Klik op deze link voor informatie.

Artist statement 'Dramatic Aesthetics' OUT-OF-THE-BOX

“What do I do different? I stand for a world with more female artists and more female entrepreneurs. A world in which creativity, science and innovation play an important role. I stand for expressing what you think, daring to be yourself! Inclusivity. Everyone participates. Depth in art, quality, beauty. Freedom! Superpower, enjoy, passion, watch, learn, challenge. Speak out!

I get my inspiration from the journeys I make. I translate the experience and expression of different cultures in my work. I do this by showing faces and nature, filled with beautiful plants and animals. I like to collect beautiful things, to travel around. For me, painting is a way of expressing these insights and ideas.

The powerful visual language I use moves between figuration and abstraction. Modern, powerful, stylish, innovative and colourful. You immediately recognize this mix of different techniques and materials. By creating a dramatic tension, energy I want to challenge you to look at art and discover the different layers of the story. Unleash a sense of inspiring zest for life. I do this by using bright colors, neon. Street art and out-of-the-box with a special twist.

Tropical surreal vistas from distant travels with lots of greenery. I'll take you to another worlds. Imaginatively combined with flowers and women's faces, digital art, mixed media, photos and drawings.

ART PORTFOLIO 2024

Kunst Blog - Ontdek en Beleef het mee! Volg mijn leven als kunstenaar - Vrouwelijke Kunstenaar Amber Houweling

Recentelijk ben ik teruggekeerd uit Parijs, daarvoor was ik in Portugal en zelfs daarvoor op Curaçao. De komende weken zal ik al mijn reisverhalen online delen. Ik heb enorm genoten van de afgelopen maanden, waarin ik veel inspiratie heb opgedaan. Deze reizen hebben me ontzettend geïnspireerd en hebben me zowel als ondernemer als kunstenaar sterk laten groeien. Ik kan niet wachten deze reisverhalen met jullie te delen.

Lees meer »

NIEUWSTE BLOGS

Kunst Blog - Ontdek en Beleef het mee! Volg mijn leven als kunstenaar - Vrouwelijke Kunstenaar Amber Houweling

Recentelijk ben ik teruggekeerd uit Parijs, daarvoor was ik in Portugal en zelfs daarvoor op Curaçao. De komende weken zal ik al mijn reisverhalen online delen. Ik heb enorm genoten van de afgelopen maanden, waarin ik veel inspiratie heb opgedaan. Deze reizen hebben me ontzettend geïnspireerd en hebben me zowel als ondernemer als kunstenaar sterk laten groeien. Ik kan niet wachten deze reisverhalen met jullie te delen.

Lees meer »

Kunst Blog - Ontdek en Beleef het mee! Volg mijn leven als kunstenaar - Vrouwelijke Kunstenaar Amber Houweling

Recentelijk ben ik teruggekeerd uit Parijs, daarvoor was ik in Portugal en zelfs daarvoor op Curaçao. De komende weken zal ik al mijn reisverhalen online delen. Ik heb enorm genoten van de afgelopen maanden, waarin ik veel inspiratie heb opgedaan. Deze reizen hebben me ontzettend geïnspireerd en hebben me zowel als ondernemer als kunstenaar sterk laten groeien. Ik kan niet wachten deze reisverhalen met jullie te delen.

Lees meer »

16 Onvergetelijke Tips voor een Familieavontuur in Ferragudo, Portugal

Welkom bij mijn Kunst Blog, waar mijn droomwereld draait om de essentie van vrijheid, reizen, creativiteit en ambitie. Geniet mee met mijn kunstenaarsavontuur. Ontdek mijn verhalen met hoogte- en dieptepunten, mijn persoonlijke ervaringen, mijn brandende ambitie, het intrigerende creatieve proces en natuurlijk mijn kunst en reizen.

Lees meer »

Terug naar HOME of verder naar SHOP ART SCHILDERIJEN of SHOP ART PHOTO DIGITAL

Schrijf je hier in voor DOMCITYART NEWS 

AMBERS ART & DESIGN NEWS

* indicates required