ABOUT ME

STORYTELLING ART

I create artwork, that makes the world more beautiful.

Ik maak moderne abstracte impressionistische hedendaagse kunstwerken. 

Mijn studio is gevestigd aan huis. Heerlijk in de binnenstad van Utrecht met een lichte serre. Ik geef geregeld tentoonstellingen en kunstexpo's.

FOLLOW ME

Wil jij een mooi persoonlijk schilderij, die prachtig aan je muur hangt?

Een schilderij waarvan de kleuren juist zijn en het gevoel goed is. Een schilderij dat je aanspreekt en wat je echt mooi vindt. Klik hier voor de prijzen.Wat zijn de kosten om een persoonlijk schilderij te laten maken?

Het schilderij wat ik voor je ga maken, wordt een schilderij afgestemd op jullie wensen. Het wordt jullie persoonlijke schilderij.

Ik zal met al mijn kennis, jarenlange ervaring van kunst en styling en verschillende technieken een uniek schilderij maken. En jullie krijgen nog een eindadvies om het helemaal af te maken. Het juiste schilderij gecombineerd met je eigen meubels en nieuwe kleuren op de muren.

Ik heb niet altijd zo gewerkt, maar ik kreeg steeds meer vragen, van waar zullen we ons schilderij ophangen? Past het bij ons interieur? Kunnen we ervoor zorgen, dat met meer éen geheel wordt?

Inmiddels heb ik al honderden kunstliefhebbers mogen helpen. Maar dat niet alleen. Ze hebben me ook veel interieurstyling opdrachten opgeleverd. Graag maak ik een geweldig schilderij voor jullie en kijk ik mee, hoe het een mooie blikvanger in jullie huis wordt.

Samen gaan we het schilderij maken? Het is jullie idee waar ik uitvoering aan ga geven.

Schrijf je in DOMCITYART NEWS

AMBERS ART & DESIGN NEWS

* indicates required

Schilderij titel: Duck face moderne hedendaagse kunst street art urban city | Kunstenaar Amber Houweling Utrecht

Artist statement 'Dramatic Aesthetics' OUT-OF-THE-BOX

“What do I do different? I stand for a world with more female artists and more female entrepreneurs. A world in which creativity, science and innovation play an important role. I stand for expressing what you think, daring to be yourself! Inclusivity. Everyone participates. Depth in art, quality, beauty. Freedom! Superpower, enjoy, passion, watch, learn, challenge. Speak out!

 

I get my inspiration from the journeys I make. I translate the experience and expression of different cultures in my work. I do this by showing faces and nature, filled with beautiful plants and animals. I like to collect beautiful things, to travel around. For me, painting is a way of expressing these insights and ideas.

 

The powerful visual language I use moves between figuration and abstraction. Modern, powerful, stylish, innovative and colourful. You immediately recognize this mix of different techniques and materials. By creating a dramatic tension, energy I want to challenge you to look at art and discover the different layers of the story. Unleash a sense of inspiring zest for life. I do this by using bright colors, neon. Street art and out-of-the-box with a special twist.

 

Tropical surreal vistas from distant travels with lots of greenery. I'll take you to another worlds. Imaginatively combined with flowers and women's faces, digital art, mixed media, photos and drawings.

Welkom!

Ik ben Amber Houweling. Kunstenaar en ondernemer.  

Ik maak grote kleurrijke moderne en abstracte schilderijen op doek en digitale kunstwerken op de computer. Mijn kunst is een verzameling van uiteenlopende materialen en technieken. Ik verzamel mooie momenten uit het leven. Het schilderij dat ik maak groeit en ontstaat terwijl ik eraan werk. Het vertelt een verhaal. In elk schilderij geef ik een stukje van mezelf mee.

Ik maak gebruik van verschillende stijlen, zoals Street-art en moderne abstracte popart. Ik maak portretten. Je kan mij ook een opdracht geven. Ik maak schilderijen speciaal voor jou! Dit is precies wat je zoekt!

Ik geniet van mijn klanten, die mijn werk fantastisch vinden. Heerlijk om je eigen stijl te hebben, uniek te kunnen zijn en je eigen smaak te hebben.

Laat je raken door mijn kunst. Moderne Schilderijen. Het is een compositie van verschillende ervaringen samengevoegd. Mijn schilderijen zijn vrouwelijk, hip, soms romantisch met bloesem en sweet pastels. Bloemen met gezichten. En een andere keer weer donker stoer met rechte vlakken.

Ik sta voor unieke kunst met passie en uitdaging. Belangrijk is, dat mijn schilderij bij je past. Een uniek speciaal schilderij. Ik help met het uitzoeken en het maken van de goede keuze uit mijn collectie.

Mijn stijl is nieuw, mixed media, graffiti, spray-paint, City street art, Dutch master paintings met felle neon kleuren. De schilderijen zijn divers en spannend.

Wie ben ik?

Amber Houweling

Ik ben een hedendaagse Nederlandse vrouwelijke kunstenaar, ondernemer en eigenaar Galerie DOMCITYART Utrecht. Ik verkoop veel kunst online.

Nu krijg ik op feestjes vaak de vraag:” Echt? Wat doe je dan allemaal als kunstenaar en ondernemer? Hoe verdien jij je geld? Kan je daarvan rond komen?”

Enthousiast begin ik dan te vertellen en ik laat foto’s van mijn werk zien. Ik krijg dan verbaasde reacties en ze geven aan, me ook online te willen volgen. Ze willen het met eigen ogen zien. Ze willen zien, hoe het leven van een kunstenaar er uitziet en hoe je ervan kan leven. Het is heel anders dan een kantoorbaan en dan hun eigen leven. Wil je het ook weten en vind je het leuk om te zien wat ik voor schilderijen maak en wat ik nog meer doe als kunstenaar? Het is echt een andere levensstijl. Je kan mij volgen op social media en via mijn blogs.

Ik heb mijn carrière in de financiële wereld voor nu achter me gelaten. Ik zeg nooit nooit. Maar voor nu geniet ik met volle teugen. Naast mijn werkende leven heb ik veel gereisd over de wereld. Deze inspiratie, beleving en uiting van verschillende culturen, evenals Street-art, laat ik terugkomen in mijn kunstwerken.

Ik vind het heerlijk om mooie schilderijen en kunstwerken te maken. Om mensen te laten genieten. Iets toe te voegen aan de wereld. Ik ben een mengelmoes van verschillende culturen. Met een Canadese vader en Nederlandse moeder heb ik het gevoel van vrijheid, de reislust heb ik niet van een vreemde.

Ik geniet van mijn brede en andere kijk op de wereld. Ben erg zelfstandig opgevoed. Ik heb goed geleerd om als vrouw mijn eigen geld te verdienen.

Vanaf dat ik heel jong was, maakte ik al kunst. Ik tekende alles na. En altijd al helemaal fan van Walt Disney. Mooie tekeningen maken is heerlijk. Dozen vol. Mijn eerste muurschildering heb ik gemaakt van resten muurverf op mijn slaapkamer. Ik was toen 8 jaar.

Mijn passie!

Toch ben ik na mijn middelbare schooltijd iets heel anders gaan doen. Ik ben economie gaan studeren en tegelijkertijd gaan werken. Ik wilde mijn eigen bedrijf op zetten. Ervoor te zorgen dat ik altijd voldoende geld zou verdienen. Om alles te doen wat ik wilde. En ik wilde veel. Ik wilde de hele wereld zien. Ik begreep al jong, dat het handig was om genoeg geld te hebben. Deze keuzes van studeren en hard werken hebben me ver gebracht. Ik heb bij grote banken en verzekeringsmaatschappijen gewerkt als manager. Naar het buitenland geweest om een hotel-resort te beginnen. Ik heb grote projecten aangepakt als zelfstandig ondernemer. Tussen de opdrachten door heb ik toch steeds weer het schilderen opgepakt. En dan merk je toch, dat je passie altijd aan je blijft trekken.

Nu eindelijk volg ik echt mijn passie. Ik ben nu ondernemer en kunstenaar. Ik zet me in voor vrouwen en financiën. Zelfstandig zijn en genoeg geld hebben om goed van te leven vind ik belangrijk voor iedereen.

Het heeft voor mij langer geduurd om mijn hart te volgen. Ik heb veel te lang gewacht. Er was altijd wel iets waardoor ik de sprong niet durfde te wagen.

Eindelijk ben ik dan toch begonnen als kunstenaar. Als ik had geweten hoe veel ik hiervan geniet en hoe trots ik me voel, dan had ik het jaren eerder gedaan.

De kunstwerken, die ik maak zijn groot.

Ik maak grote kunstwerken met veel verschillende kleuren en materialen op grote doeken canvas. Ik maak gebruik van verschillende stijlen zoals Street-art en ik schilder veel vrouwen gezichten in moderne abstracte kunst stijl.

Het schilderij laat je wegdromen. Het brengt je terug in de tijd naar een herinnering. Je voelt je goed en het geeft je energie. Je krijgt er inspiratie van. Het doet iets met je. Het maakt je blij. Het tovert een glimlach op je gezicht.

Titel Eternal Beauty | Modern Schilderij Uniek kunstwerk

Artiest Amber Houweling Utrecht DOMCITYART

Afmetingen 160 x 160 cm (lxb) Het schilderij bestaat uit 4 losse delen van ieder 80 x 80 cm. De delen zijn alleen samen te koop.

Nieuw Extra Groot schilderij Original 160 x 160 cm Moderne Hedendaagse Kunst.

Het schilderij 'Eternal Beauty' van Amber Houweling is een moderne, hedendaagse kunstwerk dat een verhaal vertelt over de eeuwige jeugd en het verlangen om mooie momenten vast te houden. Centraal staat een vrouw die symbool staat voor persoonlijke kracht, bescherming, ambitie, intellect, medeleven en verantwoordelijkheid. Ze is jong en straalt levensvreugde en verwachting uit, haar ogen zijn grote blauwe poelen vol van verwachting.

Maar wie is deze vrouw? Wat is haar verhaal? Het lijkt alsof ze gevangen zit in het schilderij, alsof ze ons iets wil vertellen maar niet kan spreken. Haar blik is intens en haar lichaamstaal lijkt te suggereren dat ze op het punt staat om in actie te komen. Maar waarom?

Misschien heeft ze een geheim dat ze met ons wil delen, of misschien staat ze symbool voor iets dat we allemaal nastreven: jeugdige energie en vitaliteit, de ambitie om alles uit het leven te halen wat erin zit. Maar wat betekenen de edelstenen die in het schilderij verwerkt zijn? Amber, gouden calciet en gouden tijgeroog zijn stenen die staan voor bescherming, kracht en ambitie. Misschien symboliseren ze de eigenschappen die de vrouw op het schilderij belichaamt.

Het schilderij zelf is een mix van verschillende technieken, van graffiti tot mixed media. De lichtval is bijzonder, met veel contrast tussen licht en donker en zacht en fel. Dit maakt dat het schilderij je blijft verwonderen en je langer laat kijken, je betovert en meeneemt op een avontuur vol emotie en mysterie.

En zo blijft de vrouw op het schilderij ons fascineren, alsof ze ons uitnodigt om haar beter te leren kennen. Wie weet wat voor avontuurlijke verhalen ze ons nog kan vertellen. Voor nu blijft ze een symbool van eeuwige jeugd en ambitie, van persoonlijke kracht en verantwoordelijkheid, vastgelegd op doek voor de eeuwigheid.

Meer achtergrondinformatie over de kunstenaar

Amber Houweling een bekende kunstenaar uit de stad Utrecht. Haar pakkende kunstwerken en schilderijen hangen bij verschillende (online) galeries door heel Nederland. Haar werk staat o.a. in het vooraanstaande kunsttijdschrift “Vind” (geschiedenis, architectuur, kunst en antiek). Het kunstblad “Vind” heeft een samenwerking met de kunstbeurs Pan Amsterdam. Amber heeft op verschillende beurzen gestaan in Amsterdam, op de ADAF (Amsterdam Dutch Art fair) en in Eindhoven op de kunstbeurs. En heeft daarnaast bij grote bedrijven, zoals de Rabobank, geëxposeerd.

Kunst en Utrecht staan voor haar centraal. Utrecht is echt een hippe kunstenaars stad. Het is een stad met een rijke cultuur, waar veel kunst te ontdekken valt. Even langs gaan bij het Centraal Museum, is natuurlijk een must. Maar een wandeling door de prachtige stad is zeker de moeite waard. Het wemelt van de leuke straatjes, hofjes, kunstateliers en terrasjes. In de avond is er de lichtroute door de stad, die je onder meer langs de verlichte Domtoren voert. Geweldig om te zien. Tevens zijn er een flink aantal leuke galeries om te ontdekken.

Ze maakt inspirerende moderne abstracte schilderijen. Groot en met veel kleur. Laat je uitdagen! 

Helemaal hip zijn de grote moderne schilderijen van XXL-formaat. Geef je schilderij de ruimte en maak er een echte blikvanger van in je huis. Moderne Kunst aan de Muur met een keurmerk. Ze verzamelt mooie momenten, die ze verwerkt in haar schilderijen. Elk schilderij is uniek en vertelt een eigen verhaal. Storytelling in kunst. Het schilderij raakt je en laat je niet meer los. Je kan ook een persoonlijke opdracht geven voor het maken van een prachtig schilderij met jouw onderwerp.

Amber Houweling is een bekende kunstenaar uit Utrecht. Haar kunstwerken kenmerken zich door haar unieke stijl. Deze is modern, krachtig, stijlvol, vernieuwend en kleurrijk.

Deze mix van verschillende technieken en materialen herken je onmiddellijk. Hier hoef je geen kunstkenner voor te zijn. Ze heeft naast haar werkende leven veel gereisd over de wereld. Deze inspiratie, beleving en uiting van verschillende culturen, evenals Street art, zijn terug te vinden in haar werk.

Alle schilderijen, die ze maakt, zijn tijdloos. Het merk Domcity Art staat voor elegante kunst van hoge kwaliteit. Met felle kleuren, neon, Street art en color blocking geeft ze een aparte twist. The look is soms industrieel met goud. Dit geeft een warmgevoel. Soms straalt een schilderij juist weer rust en ruimte uit. Maar er zijn ook tropische surreële vergezichten van verre reizen met veel groen. Haar werk neemt je mee naar een andere wereld. Fantasierijk gecombineerd met bloemen en vrouwengezichten, digital art, mixed media, foto’s en tekeningen. Soms met als hoofdthema de stad Utrecht verwerkt in een moderne compositie. Elk schilderij is uniek en geeft een andere beleving.

SHOP NU! Kunst het is belangrijk. Geniet! Geef jezelf het mooiste cadeau wat er is.

Geniet en maak er een mooi moment van. Kunst kopen is een belangrijk moment. Wil je een schilderij kopen? Klik hier voor de hele collectie. Wil je een schilderij laten maken? Ik werk ook in opdracht. Bepaal zelf de afmeting en de kleuren. Klik op deze link voor informatie.

ART PORTFOLIO 2020

NIEUWSTE BLOGS

Terug naar HOME of verder naar SHOP ART SCHILDERIJEN of SHOP ART PHOTO DIGITAL

Schrijf je hier in voor DOMCITYART NEWS 

AMBERS ART & DESIGN NEWS

* indicates required