Een werkweek van 4 uur als kunstenaar tijdens corona

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 12:45

Hoe ziet mijn leven er nu uit als kunstenaar in deze corona tijd?

Het jaar 2022

De komende 2 jaar is mijn plan te komen tot een werkweek van 12 uur.

Eerder ging het nog over mijn doelstelling om 4 uur per week te werken. Dat haal ik echt niet, het werk is juist meer geworden. Tja ...... nu zit ik aan 40 uur. De meeste tijd hiervan ben ik aan het schilderen en aan het schrijven.

Graag wil ik jullie meenemen in mijn ontwikkeling. Hoe pak je het nu aan als “arme” kunstenaar in deze coronatijd? Ik werkte altijd in een vaste baan of aan projecten op locatie. Mijn plan was om dit helemaal anders te gaan doen. En dat is zeker gelukt. Niet omdat ik het gelijk allemaal zo drastisch wilde veranderen. Maar door het verplicht thuis zitten ging alles wel in een stroomversnelling online.

Mijn doel voor de komende 2 jaren is om alles wat ik ga verdienen te investeren in mijn bedrijf en in mezelf. Ik wil uiteindelijk meerdere inkomens (geld) stromen naast elkaar hebben, zodat ik niet afhankelijk ben van een werkgever of 1 geldstroom (een inkomen wat zo maar kan wegvallen). Het is beter om op meerdere paarden te wedden.

PLAN B

Ik had het kunstenaarschap altijd al bedacht als plan B. Nu is plan B wel plan A geworden. Het is geen fantasie meer, maar werkelijkheid. Graag wil ik mijn kennis van zowel financiën als kunst combineren en hiermee een top internet/ kunstbedrijf opzetten. Ik vind het belangrijk om naast het schilderen mijn kennis van "het opbouwen van vermogen" over te dragen. Dit doe ik door presentaties en cursussen te geven. 

Waar ben ik allemaal mee bezig als kunstenaar?

1 - Ik ben bezig met het maken van kunstwerken en schilderijen

2 - Daarnaast maak ik digitale kunst over Zeist en over Utrecht

3 - Workshops en cursussen geven

4 - Lesgeven als gastdocent bij de universiteit van Utrecht

5 - Artikelen schrijven

Wat is jouw passie?

Mogelijk kan ik je inspireren om je passie achterna te gaan. Dit hoeft natuurlijk niet in de kunst te zijn, maar kan natuurlijk wel. Gewoon elke dag doen wat je het leukste vindt. Wacht niet te lang! Daarnaast hoop ik een voorbeeld te zijn voor meer vrouwen en mannen die in de toekomst iets anders willen en worstelen met dezelfde dilemma’s.

Hoe zorg je goed voor je zelf?

Hoe kan je meer doen wat je echt leuk vindt? Hoe verdeel ik dan mijn tijd? Hoe houd ik mijn dag leuk? Hoe zorg ik dat ik ook ruimte voor mezelf regel? Hoe blijf je een leuke moeder of vader? 

Financieel onafhankelijk zijn

Financieel onafhankelijk zijn over 7 jaar dat is het doel. Het lijkt me geweldig. Om de wereld over te reizen, mooie avonturen te beleven en veel vrije tijd te hebben. Eigen baas te zijn. Hard te werken aan mijn bedrijf waar ik in geloof.

Er gaat in de komende jaren zoveel veranderen. Ik ben (voor de corona tijd) naar een lezing van een trendwatcher geweest en die gaf aan dat over een aantal jaar in het jaar 2025, 53% van de banen niet meer bestaat. Dat is meer dan de helft van de banen die er nu zijn, die verdwijnen. En dan? Wat voor banen komen er voor terug? Niemand kan zo ver in de toekomst kijken. Maar we kunnen logisch nadenken. Als we kijken naar de toekomst en ons afvragen wat voor werk er dan zou zijn? Waarschijnlijk iets met het internet… Iets dat je online kan doen. Iets waar je niet meer voor naar kantoor hoeft.

Wat vind jij?

Dus hoe gaaf is het om nu alvast met je eigen bedrijfje te beginnen. Iets voor jezelf te doen. Nu kan je het allemaal nog lekker op je gemak doen. Zonder stress. Gewoon naast je gewone baan. En nu wordt het nog makkelijker. Je hebt geen reistijd meer of in ieder geval een stuk minder.

Momenteel gaat alles in een stroomversnelling door Corona. De digitale transformatie klopt aan de deur. Wel kan je deze extra tijd nu goed gebruiken om te leren, cursussen te volgen en in je zelf te investeren. Kijk maar mee van uit je luie stoel en volg mijn blog als een soort van soapserie. Laat mij maar fouten maken en wat ik natuurlijk hoop is dat je op een gegeven moment ook mee gaat doen. Ik heb al veel gelezen over dit onderwerp. Het is echt mogelijk om te leven van een online kunstgalerie of een ander internetbedrijf. Kunstenaar zijn en heel veel mooie kunstwerken maken, dat is mijn droom. Ik ben begonnen aan mijn droomleven en elke dag kom ik een stukje dichterbij.

Ook zal ik je af en toe om hulp vragen. Mogelijk dat je me dan verder kunt helpen. Ik wil mezelf twee jaar de tijd geven om alles neer te zetten. Daarna verwacht ik over de hele wereld te kunnen werken. Hoe heerlijk zou dat zijn? Als dat dan weer kan na deze tijd. Ik zie het helemaal voor me in een hangmat in een tropisch oord. Daar pak ik mijn laptop en ga een aantal uurtjes per dag aan de slag. Voor de rest hoef je niks en kan je de omgeving verkennen en allemaal cursussen volgen, nieuwe talen leren spreken, op dansles gaan, gewoon je dag invullen met hoe jij het wilt. Ik zou de hele dag gaan schilderen en schrijven. En jij? Wat zou jou eerste stap zijn?

3ooo volgers per maand

Nu zet ik me in om zoveel mogelijk lezers voor mijn blogs krijg. 

Het doel is 3000 bezoekers per maand. En in het tweede jaar 10.000 bezoekers per maand. Ik zit nu in het tweede jaar. Het is mogelijk volgens mijn berekening. Ik ben benieuwd of het gaat lukken. Dus nu eerst een cursus volgen over hoe ik mijn Pinterest account goed moet inrichten. Ik zit nu op 600 bezoekers per maand. Ook ga ik kijken of ik iemand kan inhuren om me te helpen. Ik had eigenlijk verwacht dat het sneller zou gaan.

Maar ja, Rome is ook niet in een dag gebouwd. 

De aanpak

Door veel nieuwe kunstwerken te maken, te schrijven, te bloggen en Pinterest in te zetten. Hier krijg ik nu al veel lezers en kunstliefhebbers vandaan. En ik ben nu bezig met een nieuwsbrief. Schrijf je hier in mocht je meer willen weten over de nieuwste trends, kunst, meer creativiteit, inspiratie, design, styling, het leven van een kunstenaar, tips, verhalen en verrassingen... 

Wat vind jij het leukste om te doen?

Wat zou jij doen, als je niet meer naar je werk hoeft? Ik ben heel benieuwd. laat het me weten.

Kan je iets bedenken dat je altijd al hebt willen doen? Waar zou jij met meer passie aan willen werken? Waarin geloof jij? Waar krijg jij energie van? Het kan ook zijn dat je denkt, “ik krijg nergens energie van, ik wil niks doen”. Nou dan heb ik ook goed nieuws! Dit verhaal is dan nog steeds interessant. Want mogelijk krijg je antwoorden op vragen, als hoe krijg ik het voor elkaar om zo min mogelijk te doen en toch geld te verdienen en over de hele wereld te reizen? Zoveel mogelijk vrije tijd, waar je van kan genieten. Daar gaat het uiteindelijk om. Ik moet het nu nog ontdekken, maar dat is wel mijn uiteindelijke doel.

Nu eerst investeren en daarna de vruchten plukken. Oké, dat betekent dus 6 maanden bikkelen, terwijl jullie heerlijk languit op de bank kunnen Netflixen en de laatste top series kunnen kijken. 

Maar ik weet, waar ik het voor doe. Over een jaar of 2 ben ik financieel onafhankelijk en vrij. Dus ik ga nog even door.

Graag kom ik met je in contact!

FOLLOW ME

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.