KUNST EXPO 2023 Rome meets UTRECHT

- I Want To Be With You - 

Leuk dat je er bent op mijn online expo. Hieronder vind je een overzicht met mijn kunstwerken deze kun je in februari in het echt komen bekijken.

Welkom!

Schrijf je gelijk in voor DOMCITY ART NEWS. Hier deel ik mijn blogs over kunst, mijn laatste kunstwerken, expo's, het leven als een kunstenaar, etc...Ook ontvang je een handig cadeau. Een e-book met 10 ijzersterke tips over interieur styling met kunst. Heel veel kunstplezier!

Pak hier meteen je cadeau!

 

KUNST EXPO - OUT OF THE BOX - 6 tot 13 feb. 2023

Adres: De kunst-expo is in de binnenstad van Utrecht van 6 tot 13 februari. Bij galerie Waterbolk in de Schoutenstraat 10. De tentoonstelling is een week in een pop-up galerie. 

KUNSTENAAR Amber Houweling

Geïnspireerd door cultuur van over de hele wereld creëert Amber Houweling met liefde de mooiste schilderijen voor elke ruimte. Urban city style, exotische vergezichten, stijlvolle sterke vrouwen, bloemen en bloesemprints gecombineerd met veel en felle kleuren herken je haar werk. Ontdek je favoriete kunstwerk in de veelzijdige collectie van Nederlandse bodem.

Kom verder

Mijn kunstwerken vertellen een verhaal, ik deel mijn gedachten die ik had tijdens het schilderen. Korte kunstverhalen uit het leven gegrepen. Ik creëer grote moderne schilderijen met veel kleur en energie en ik maak digitale fotokunst op plexiglas uit de stad Utrecht.

 

Ik ben helemaal enthousiast om mijn kunstwerken met jou te delen. Mocht je een kunstwerk mooi vinden dan kun je op de foto klikken voor meer informatie.

Genieten van kunst

Groot Schilderij canvas 120x100cm Modern EVA 

Elk van deze schilderijen in deze collectie is geschilderd met veel zorg en tijd. Genietend van mijn atelier aan huis met uitzicht op de tuin. Door de openslaande deuren heb ik veel licht, loop ik makkelijk naar buiten en geniet ik elke dag van het groen en de mooie kleuren in mijn tuin.

De kleuren en pigmenten die ik gebruik voor mijn schilderijen zijn rijk en diep van kleur. Als een schilderij klaar is krijgt het nog een extrabeschermlaag over de verf (acryl) heen. Om zo langer de kleuren mooi en vol te houden.

Secret garden - Modern Eva

Ik loop naar buiten mijn tuin in. Haal diep adem, ik ruik de lavendel en de rozen.

Ik voel de frisse wind op mijn armen.

Ik hoor de bijen zoemen in de klimop.

Ik sluit mijn ogen en voel nog een paar regen spatjes in mijn gezicht.

De regenbui is bijna voorbij.

Als ik mijn ogen weer opendoe, zie ik een vlinder en nog een.

Ze zijn samen, ze draaien en fladderen om elkaar heen.

Op de lavendel zit een bij.

Vorige zomer waren er veel bijen, maar tijdens de winter verdwijnen ze weer.

Hoe snel gaat alles voorbij en verandert alles.

De zomer is al bijna voorbij.

Elke dag als ik naar buiten kijk is het anders.

Morgen zal voor mij ook anders zijn.

Ik heb er zin in, ik kijk er naar uit.

Nieuwe dingen.

Maar ik ben ook dankbaar voor wat ik nu heb.

De lucht wordt lichter, de zon breekt door.

Schaduwen van bladeren, het glinsteren van het zonlicht,

lichte en donkere kleuren wisselen elkaar af.

De schaduwen op de stoelen bewegen zachtjes heen en weer.

De bladeren in de bomen ruisen.

Ik geniet van mijn groene tuin vol leven.

Mijn geheime tuin.

Mijn oase van rust. Een tuin vol gedachten.

 

 


Secret garden - Modern EVA

Bij het creëren van deze serie van schilderijen, heb ik me laten beïnvloeden door mijn gedachten.

Bij het idee dat er morgen altijd iets nieuws is. Iets om naar uit te kijken. De veranderingen die plaats vinden om je heen. De vlinder staat hier symbool. Voor mooie momenten, ze zijn zo mooi en zo weer voorbij.

 

Schilderij - Modern EVA -

Met de vele rollen die ze vervult en toch zichzelf weet te blijven. Ze staat voor vrijheid. De appel en de slang voor ontwikkeling, uitdaging en verleiding. Je eigen grenzen verkennen. De vlinder staat bij mij symbool voor verandering. De bloesem en bloemen staan voor natuur, voor mooie dingen om je heen, de liefde, de connectie. Kleuren staan voor verrassing, vernieuwing elke keer weer iets anders zien.

Bij elk schilderij ga ik de uitdaging aan. Ik daag mezelf uit om het elke keer weer beter te doen, elk schilderij weer mooier te maken.

Prachtige kunstwerken. Voel je goed met storytelling art.

Pure emotie! Ga voor de kunst experience.

Kunst kijken met een verhaal is zo veel leuker.

Daag jezelf uit. Trigger je emotie.

Blikvanger van de expo

Groot canvas doek 160x160cm

Schilderij Titel I Want To Be With You

De nimf blikt vooruit. Turend door de weelderige vlinder verraadt ze levenservaring en doelbewustheid. De achtergrond wordt overwoekerd door goud en Japanse bloesem. In het middelpunt een vlinder, als representant van kracht. Kunst met Oosterse invloeden; deze nimf brengt werelden bij elkaar al was zij de personificatie van de vrede. In al haar charme heeft ze tegelijkertijd iets dierlijks, ze is een mix van agressie en loomheid. De roze bril is afgevallen. Ze ziet de toekomst helder voor zich. Ze daagt je uit. Ze daagt je uit jezelf te laten zien. She Wants To Be With You

 

Tekst uit het kunstmagazine Vind - geschiedenis, archeologie, kunst en antiek

I’m into you is het eerste schilderij in een reeks vrouwelijke gezichten van de Utrechtse kunstenaar Amber Houweling. Bloesem en de vlinder bedekken het grootste deel van het gelaat. Als toeschouwer verdrink je al snel in deze intrigerende blik van de vlinder. Een confetti aan kleur en techniek komt samen in dit werk, waarin tevens graffitiachtige elementen aanwezig zijn. Ook de rest van haar oeuvre is fantasierijk, uitdagend en elegant. Elk schilderij vertelt een ander verhaal, vaak verbonden aan een van de vele reizen die Houweling heeft gemaakt. Deze inspiratie, beleving en uiting van verschillende culturen zijn terug te vinden in haar werk. 

Kunst, schoonheid, romantiek, liefde dat zijn de dingen waarvoor we leven.

Out-of- the-box, uitdaging, creatief! Ik streef naar avontuur, naar connectie, nieuwe vreemde werelden, naar fantasie en passie. Heerlijk om midden in het leven staan. Om mijn gedachten om te zetten in kunst. Ik vind het geweldig om kunst voor jou te maken.

 

LET OP! Er worden de komende weken nog een paar schilderijen aan de collectie toegevoegd. 

Laat deze collectie een uitnodiging zijn om even stil te staan bij alle mooie momenten in ons leven.

Kunst voor jezelf kopen is een van de mooiste cadeaus die je aan jezelf kunt geven.

Kom de kunstwerken in het echt bekijken bij de galerie Waterbolk in Utrecht 6 feb tot 13 feb 2023.

Je bent welkom!

Het is zo mooi dat kunst zo veel meer kan zijn. Dat het je rust en energie kan geven.

Ik geniet elke dag van mijn schilderijen, die ik om me heen heb staan.

Mijn kunst geeft me veel energie. En ik ga ervoor dat het kunstwerk jou ook energie geeft als het bij je thuis hangt. 

Voel je lekker met kunst. Het maakt je huis nog mooier. En het geeft je een goed gevoel.

Het geeft rust, door er naar te kijken brengt het je op nieuwe ideeën en laat het je een emotie voelen, het trigger je creativiteit en je denkvermogen.

Wat doe ik anders, dan andere kunstenaars?

Waar kan je mijn werk aan herkennen?

Out-of -the-box, vol energie en kleur.

 

Kunst experience 

 

Voel je emotie! Ik maak kunst voor jou met passie en een verhaal.

Heel veel extra's en gemak

Ik kom je kunstwerk persoonlijk brengen! We kijken dan samen waar je het beste je schilderij op kan hangen. En met welke kleuren je het beste je kunst kan combineren. Maak je huis nog mooier! Ga voor de beste kunstbeleving voor in huis.

Hoe koop je een schilderij bij mij?

Kies het schilderij dat je mooi vindt. Je kan je bestelling online doorgeven of je kan me bellen of mailen. Je kan me online vinden op social media onder mijn naam Amber Houweling of via mijn online galerie Domcityart Utrecht.

Wat maakt het speciaal? Ik wil alleen het aller beste voor jou. Ga voor de kunstbeleving.  

  • Je kunstwerk wordt gratis thuis of op je werk bezorgd.

  • Je kunstwerk is van hoge kwaliteit, de zijkanten zijn door geschilderd en er zit een extra coating ter bescherming van de kleuren en het doek.

  • Het is gelijk klaar om op te hangen. Geleverd met een stevig ophangsysteem.

  • Echtheidscertificaat. Mijn keurmerk is dat ik in het vooraanstaande kunstmagazine VIND heb gestaan en op grote beurzen. Door mijn bekendheid weet je dat je kunstwerk steeds meer in waarde stijgt. Ik geef exposities door het hele land en volgend jaar 2022 staan China, Berlijn en mogelijk Japan op de planning. Nog meer Booming Exposure. 

  • Extra persoonlijk advies. Hoe kan je het schilderij of kunstwerk het beste ophangen? Heb je een vraag of wil je advies over de juiste kleur? Wil je het schilderij goed combineren met de rest van je interieur? Ben je er nog niet over uit waar je het op wilt hangen? Dit zijn vragen waar ik je graag mee help.

 

Mijn missie 

Mijn missie is kunst maken en genieten. Met mijn kunst de boodschap van het genieten over te brengen, de wereld nog mooier en beter te maken. Voel je goed, kom bij je emotie, luister mooie muziek ruik de zoete geur van sinaasappel, voel het gras onder je blote voeten, zie de spontane lach van een vreemde in het voorbij gaan. Voel dat je leeft.

WHY

Mijn verhaal te delen als vrouwelijke kunstenaar en zichtbaar te zijn. Ik vind het heerlijk om kunst te creëren Ik hoop jou ook te inspireren. Ik vind het geweldig om mooie kunst voor jou te maken.

Hartelijke groet, Amber

ABOUT ME