Kunst Blog - Kunstzinnig Avontuur in Parijs! Spontane 3-Daagse City-Trip - Kunstenaar Amber Houweling

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 18:28

7 Tips en Geheimen: Ontdek de wijk Montmartre in Parijs

Een Kunstzinnig Avontuur in Parijs: Spontane 3-Daagse City-Trip.

Yes!! En daar gingen we, op weg naar de wijk Montmartre in Parijs.

Parijs lokte ons met haar kunst en avontuur. Een spontaan plan stuurde ons op een 5,5 uur durende rit naar Rue Lepic, een romantische straat verscholen achter de Moulin Rouge in de wijk Montmartre. Hier is het echt geweldig en nog onbekend bij de meeste reizigers. Ons charmante hotel is in de 18e wijk Montmartre, met zijn sierlijke Franse balkonnetje en ramen die uitzicht boden op het Parijse straatleven.

 

Welkom in mijn Kunstzinnige Leven! 

Hi! Ik ben Amber, een kunstenaar uit Utrecht.  Ik schilder en maak vol passie moderne schilderijen en digitale kunstwerken. Het leven is een avontuur vol schitterende momenten. 

Geniet met me mee van mijn kunstenaarsavontuur, waar mijn droomwereld draait om de essentie van vrijheid, reizen, creativiteit, ambitie en kunst. Lees verder over mijn Kunstzinnig Avontuur in Parijs. 

leestijd 5 minuten. In het kort, krijg een beeld, van hoe het is om professioneel kunstenaar te zijn.

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Moon Flower

Dit schilderij  is al verkocht. Geef een persoonlijke opdracht

Mijn kunst is een wereldwijde reis vol levendige, mixed media creaties. Bekijk hier meer van mijn kunstwerken

7 Tips en Geheimen: Ontdek de Wijk Montmartre in Parijs

Een Kunstzinnig Avontuur in Parijs: Spontane 3-Daagse City-Trip

Stel je voor: een spontaan idee leidde ons vanuit Utrecht naar de betoverende straten van Parijs. Wat begon als een korte city-trip, Dit werd al snel in een reis doordrenkt van creativiteit en kunstzinnige ontdekkingen. Ook al hadden we Parijs al eerder bezocht, deze keer bracht ons nieuwe inzichten en ervaringen. Het waren de smalle straatjes van Montmartre, doordrongen van een inspirerende omgeving, die nieuwe ideeën en perspectieven voor mijn kunstwerken onthulden. Met onze telefoons opzak, omarmde ik de missie om de ziel van Parijs in mijn kunst vast te leggen. 

 

Hier, onder de Parijse hemel, onthul ik ze: mijn 7 tips en de meest verborgen parels.

Dag 1: Op Weg naar Montmartre

Parijs lokte ons met kunst en avontuur. Een spontaan plan stuurde ons op een 5,5 uur durende rit naar Rue Lepic, een romantische straat verscholen achter de Moulin Rouge in de wijk Montmartre. Hier ontvouwde zich een juweel, nog onbekend bij de meeste reizigers. Ons charmante hotel nestelde zich in de 18e wijk Montmartre, met zijn sierlijke Franse balkonnetje en ramen die uitzicht boden op het Parijse straatleven. Nadat onze bagage snel hadden neergezet in onze kamer, trokken we eropuit.

De berg op, naar de plek waar onze favoriete terrassen zich verscholen. Hier, onder de Parijse lucht, dronken we rosé en genoten van een kaasplankje op een schilderachtig pleintje. Daarna leidden kronkelende steegjes ons omhoog, naar de kerk op de heuvel, waar kunstenaars op pleinen werkten, omringd door gezellige caféetjes. Onderweg ontdekten we galeries die nieuwe werelden ontsloten en muurschilderingen die verhalen fluisterden. De avond eindigde beneden aan de berg, waar een iconische straat ons wachtte voor een romantisch diner, de draaimolen zwijgend in de nacht.

 

Dag 2: Verkenning en Inspiratie

Een nieuwe ochtend brak aan met een ontspannen ontbijt, gevolgd door een metrorit naar een wereld die op het punt stond te worden ontdekt. Daar stond het, het grote winkelcentrum dat ons uitnodigde naar zijn dakterras. Galeries Lafayette Haussmann, een wereld van luxueus winkelen en ongeëvenaard uitzicht op Parijs, strekte zich voor ons uit. De Eiffeltoren schitterde in de verte en de stad ontvouwde zich als een tableau vivant. Na dit adembenemende uitzicht leidde een wandeling ons door buurten waar elk hoekje een kunstwerk was, vastgelegd op foto's. Een parfumerie fluisterde verleidelijke geuren in onze neus, en terug in ons hotel stuitte ik op een verborgen tuin in "De Molen," waar kunst en culinaire meesterwerken zich verstrengelden. In dit restaurant zijn we in de avond heerlijk uit eten gegaan.

 

Dag 3: Een Kunstzinnig Afscheid De laatste dag brak aan, doordrenkt van nostalgie. Een ontbijt van stokbrood, café, en een zachte croissant wekten herinneringen aan onze avonturen op. De klim naar de BASILIQUE DU SACRÉ CŒUR voerde ons langs de treden van ons avontuur, terwijl we de trappen van onze ervaringen afdaalden, straatjes, pleintjes en een boulevard als een Parijse Ramblas met de Moulin Rouge passerend. Een laatste terrasje bood een moment om nog even te mijmeren over onze reis, een moment om te reflecteren op de kunst en de stad die ons hadden omhelsd. Onze auto wachtte geduldig in de parkeergarage, klaar om ons terug te brengen naar het alledaagse leven. Om 14.00 uur begonnen we aan de terugreis, maar onze gedachten waren alweer in de toekomst, waar een volgende reis wachtte.

 

Bij wijze van praktische tips:

 • Boek je parkeergarage van tevoren voor zorgeloos parkeren.
 • Reis licht en loop met je bagage naar je hotel; sommige straten zijn in het weekend afgesloten voor verkeer.
 • Bewaar je bagage in het hotel na het uitchecken voor een zorgeloze wandeling.
 • Huur fietsen of sluit je aan bij een fietstour met een Nederlandse gids voor een unieke verkenning.
 • Reserveer van tevoren voor sommige restaurants.
 • Maak gebruik van de metro voor langere afstanden en koop losse kaartjes.
 • Het is heerlijk om te ontbijten in een café op Parijse terrasstoelen.

En zo ontvouwt Montmartre zich als een schilderachtig decor vol kunst en geheimen, een wijk die smeekt om ontdekt te worden, een reis die schreeuwt om te worden ondernomen. Een verhaal doordrenkt van inspiratie en avontuur, waar elke straat een penseelstreek is en elke hoek een verrassing inhoudt. De stad roept je, de kunst wacht op je penseel, en Montmartre fluistert zijn geheimen toe.

 

Hier zijn 7 tips en verborgen schatten die je kunt ontdekken in Montmartre en de nabije omgeving:

 1. Ontdek Rue Lepic: Begin je avontuur in Montmartre met een wandeling langs Rue Lepic. Deze charmante straat is bezaaid met boetiekjes, cafes en lokale winkels. Het is een geweldige manier om de authentieke sfeer van de wijk te proeven. Superleuke restaurantjes. Hier hadden we ons hotelletje geboekt.
 2. Atelier des Lumières: Bezoek de Atelier des Lumières, een unieke kunstervaring waarbij meeslepende digitale projecties kunstwerken tot leven brengen op de muren en vloeren van een voormalige smederij. Het is een fascinerende samensmelting van kunst en technologie.
 3. La Halle Saint-Pierre: Deze ongebruikelijke kunstgalerij en boekhandel is een schatkamer voor outsider art, graffiti en andere eigenzinnige creaties. Het is een geweldige plek om werken te zien die buiten de traditionele kunstwereld vallen.
 4. Le Mur des Je t’aime: Verborgen binnen het Jehan Rictus-plein, vind je de 'Muur van Ik hou van je'. Deze muur is versierd met de woorden 'Ik hou van je' in 311 talen. Het is een ontroerende en romantische plek die je kunt ontdekken.
 5. De Wijngaard van Montmartre: Midden in de stad vind je de oudste wijngaard van Parijs. Bezoek de Clos Montmartre en leer over de geschiedenis van de wijnproductie in deze buurt terwijl je geniet van een uniek stukje groen in de stad.
 6. Au Lapin Agile: Duik in de rijke geschiedenis van Montmartre door een avond door te brengen in Au Lapin Agile, een historisch cabaret dat ooit kunstenaars zoals Picasso en Modigliani verwelkomde. Geniet van live entertainment en de nostalgische sfeer.
 7. Café des Deux Moulins: Als fan van de film 'Amélie', wil je misschien het Café des Deux Moulins bezoeken, waar een deel van de film is opgenomen. Geniet van een kopje koffie of een dessert en herbeleef enkele van de scènes uit de film.

 

Extra tip! Uitzicht vanaf het dakterras van Galeries Lafayette Haussmann. Dit wil je niet missen! Dit geeft je een ongeëvenaard uitzicht op Parijs met De Eiffeltoren. 

 

Geniet van je tijd in Montmartre en laat je inspireren door de kunstzinnige sfeer en verborgen schatten van deze betoverende wijk! 

 Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Lees meer over mijn inspirerende reizen als kunstenaar:

 1. Tropische reis naar Curaçao met een beetje kunst - mei – Kunst Blog 2023
 2. Ontdek mijn leven als kunstenaar. Kunstenaar Amber Houweling
 3. Inspirerende familievakantie met puber en kunst naar Portugal - juli- Kunst Blog 2023

Dit is een glimp. Ik kan niet wachten om deze spannende reis voort te zetten en mijn kunstwerken en verhalen met jullie te delen.

Met creatieve groeten, Amber Houweling

Ps: Wil je meer weten en vind je het leuk om te zien wat ik voor schilderijen ik maak en wat ik nog meer doe als kunstenaar? Het is echt een andere levensstijl. Je kan mij volgen op social media, Facebook, Instagram en Pinterest en via mijn blogs. 

STORYTELLING ART.  Persoonlijke moderne kunstwerken met een verhaal. Met liefde gemaakt.

Je kan ook een persoonlijke opdracht geven voor het maken van een schilderij of Digitaal kunstwerk. 

Ik maak kunst met een verhaal. Persoonlijke kunst v.a. €2250,-  We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of Bel /app meteen naar +31622699121. Houd rekening met 8 weken doorlooptijd om het schilderij te schilderen. 

 

 

Kunst Evenementenagenda 2023:

 1. Kunstexpositie en verblijf in Londen voor oktober – ik ben aangemeld! – Ik krijg nog te horen of ik ertussen zit.
 2. Atelierroute Utrecht - 23 en 24 september 2023 - Het is alweer voorbij! Op naar de volgende Expo
 3. Coaching traject - van mei tot september - Ik start weer met een vervolg in November
 4. Lancering van mijn nieuwe Engelstalige website – Voor mijn internationale ambities!
 5. Tropische reis naar Curaçao met een beetje kunst - mei – Blog - Binnenkort!
 6. Romantische kunst city-trip naar Parijs augustus- Blog 
 7. Inspirerende familievakantie met puber en kunst naar Portugal juli- Blog- Binnenkort!
 8. Retraite - Creatieve doelen bereiken en rust in de natuur - Blog - oktober
 9. Netwerken met vrouwelijke ondernemers bij ENTRE-FEMMES
 10. Solo-tentoonstelling in Galerie Waterbolk in Utrecht – februari 2023 - Afgerond!

Dit is een glimp. Ik kan niet wachten om deze spannende reis voort te zetten en mijn kunstwerken en verhalen met jullie te delen.

Met creatieve groeten, Amber Houweling

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Kunst Blog - Ontdek en Beleef het mee! Volg mijn leven als kunstenaar - Vrouwelijke Kunstenaar Amber Houweling

Recentelijk ben ik teruggekeerd uit Parijs, daarvoor was ik in Portugal en zelfs daarvoor op Cura├žao. De komende weken zal ik al mijn reisverhalen online delen. Ik heb enorm genoten van de afgelopen maanden, waarin ik veel inspiratie heb opgedaan. Deze reizen hebben me ontzettend ge├»nspireerd en hebben me zowel als ondernemer als kunstenaar sterk laten groeien. Ik kan niet wachten deze reisverhalen met jullie te delen.

Lees meer »

16 Onvergetelijke Tips voor een Familieavontuur in Ferragudo, Portugal

Welkom bij mijn Kunst Blog, waar mijn droomwereld draait om de essentie van vrijheid, reizen, creativiteit en ambitie. Geniet mee met mijn kunstenaarsavontuur. Ontdek mijn verhalen met hoogte- en dieptepunten, mijn persoonlijke ervaringen, mijn brandende ambitie, het intrigerende creatieve proces en natuurlijk mijn kunst en reizen.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.