Mijn succesverhaal tijdens corona als kunstenaar | Kunstblog | Vrouwelijke Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 14:37

THE POWER OF ART   

Tijdens de expo bij Grytte.nl - Maliebaan in Utrecht

Mijn succesverhaal tijdens de corona lockdown als kunstenaar.

 

Houd jij ook van moderne kunst?    

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Mijn succesverhaal tijdens de lockdown als kunstenaar. Toch genoeg verdienen en de vrijheid om kunst te maken!

Stel je eens voor….. Dat alles lukt.

Creativiteit & Winstgevendheid & Duurzaamheid.

Mijn succesverhaal door de obstakels van Corona te overwinnen en door een goed gesprek met een loopbaancoach.

Mijn succesverhaal begon niet echt als een succes.

Ik liep vast als kunstenaar in november 2021. Al mijn plannen vielen in duigen. Het eerste jaar met corona had ik goed overleeft en alles liep lekker. Ik had alles gepland voor 2022 met onder meer gave expo’s, kunstbeurzen en nog veel meer. Ook wilde ik naar het buitenland, naar Japan en China gaan. Hier was ik voor uitgenodigd. Ik had eindelijk het gevoel, dat ik in de trein zat naar mijn bestemming “succes”. Het trekken het aanduwen van mijn bedrijf was voorbij. Mijn harde werken begon vruchten af te werpen. Kunstenaar zijn is fantastisch! Je hebt de ruimte en de vrijheid, maar ook is het eenzaam.

leestijd 5 minuten. In het kort, krijg een beeld hoe het is om professioneel kunstenaar te zijn.

 

Succes tijdens de corona lockdown als kunstenaar | Kunst blog | Vrouwelijke Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht

Creativiteit & Winstgevendheid & Duurzaamheid.

Mijn succesverhaal door de obstakels van Corona te overwinnen en door een goed gesprek met een loopbaancoach.

Kunstenaar zijn is een eenzaam beroep, hoe je het ook bekijkt. Ik zit uren alleen in mijn studio, nadat ik ook al een lange tijd in de kamers van mijn gedachten vol inspiratie had doorgebracht. Het kan isolerend werken. Zelfs nog meer, wanneer je een succesvol creatief bedrijf runt. Mijn omgeving is niet goed toegerust om zich echt in te leven in mijn worstelingen. Ze zijn zeker onder de indruk en ze steunen me. Maar het echt begrijpen, wat ik doormaak, blijft lastig.

Dus toen ik vastliep, dacht ik “hoe moet ik dit nu weer gaan oplossen? Ik moet het anders gaan aanpakken. Maar hoe?” Al mijn mooie plannen waren in duigen gevallen.

Wat ik heb gedaan? Ik heb alles even losgelaten. En mezelf de vraag gesteld, “wat wil ik nu echt en ga ik hier mee door, heb ik de energie nog?” Zo ja, dan moet ik mijn werk als kunstenaar anders gaan invullen. Heeft het nog wel zin?

Dan moet ik me echt gaan richten op de dingen die me energie geven.

Wat wil ik…?

Ik wil andere ondernemers helpen met zowel zakelijk als creatief te zijn. De culturele sector helpen, door mijn waardevolle kennis te delen en les te geven, me meer te richten op mijn eigen ontwikkeling, netwerken en leuke interessante mensen leren kennen, die binnen de culturele sector werken. 

Daarnaast wil ik gevraagd blijven worden voor verschillende kunstprojecten en tegelijk iets doen met mijn jarenlange ervaring als manager binnen de financiële sector, omdat dit ook in andere sectoren als de culturele van waarde kan zijn.

Ik was echt op zoek naar een manier om naast mijn kunst iets extra’s te doen in de culturele sector. Voor dat ik begon als kunstenaar heb ik 30 jaar gewerkt in de financiële sector. En met al die kennis doe ik nu veel te weinig daar wil ik verandering in brengen. Voor mij is het duidelijk wat ik wil. Mijn kansen vergroten, meer verschillende dingen tegelijk doen en verschillende inkomensstromen opzetten. 

Vraag 1 was “wat wil ik?” Deze vraag heb ik beantwoord. Vraag 2 is vervolgens ,”welke acties en stappen moet ik zetten?” en vraag 3 “wie kan mij helpen om mijn doelen en opties te vergroten?” 

Na even te googelen kwam ik op de PPO werktuig site. Hier stond dat ik 2 gesprekken in kon plannen om te sparren met verschillende specialisten. Altijd handig om een deskundige te raadplegen, die nog meer richting kan geven aan al mijn ideeën. Nu kreeg ik de kans om kosteloos mijn plannen voor te leggen en meteen te weten of dit de beste manier was. Gewoon even sparren met iemand, die er verstand van heeft en ook nog extra tips en feedback kan geven. 

Het gaf mij echt een boost! Iemand, die je meteen snapt en zegt “heb je hier al aan gedacht? ”en “als je dit gaat doen, dan is het handig dat je hier ook nog even naar kijkt”. 

Zelf heb je soms blinde vlekken voor logische oplossingen en ideeën. Mijn vragen werden snel beantwoord. 

Nieuwe plannen

Ook wilde ik starten met een masteropleiding, die goed aansluit. Ik heb veel concrete en praktische tips gekregen. Natuurlijk weet je het meeste zelf wel. Maar door even te sparren maak je sneller keuzes en ging ik recht op mijn doel af. Ik had blijkbaar gewoon even bevestiging nodig. 

Binnen 20 minuten waren al mijn vragen beantwoord, wist ik wat me te doen stond en hoe ik het kon aanpakken. Actiegericht, dat mij veel energie gaf. Binnen 1 middag had ik alles geregeld. Een introductiegesprek bij de universiteit Utrecht, de aanmelding voor teruggave studiekosten. En tot slot nog een extra tip van mij: De site “Nederland leert door”. Hier staan allemaal gratis boeken, studies en cursussen, die je mag volgen.

2de telefoontje

Mijn 2de telefoontje was niet meer nodig, maar wel heel leuk. Al mijn acties had ik al afgerond. Het was ook heerlijk om me op mijn nieuwe plan te richten. Ik kon alles weer positief tegemoet treden. Goed om de coronatijd en de koude wintermaanden door te komen met veel energie en duidelijke doelen in het vooruitzicht. 

Mijn successen! Mijn nieuwe plannen. Het is nu januari 2022 en ik heb al mijn ideeën om kunnen zetten in concrete doelen:

  • Ik kan nu andere mensen helpen binnen de culturele sector door les te geven en het geven van een workshop bij de UU.

In maart mag ik een workshop geven aan bij de Faculteit Geestenwetenschappen over creatief doelen stellen. 

  • Daarnaast ben ik in gesprek om als gastdocent bij de faculteit economie en recht aan de slag te gaan.

  • Lid geworden van een groot netwerk binnen de culturele sector van 500 leden met artistieke leiders.

  • Ik ben ondertussen al begonnen met mijn masteropleiding “cultureel leiderschap” 

In mijn masterclass aan de UU heb ik contact met 20 leiders binnen de culturele sector. Hierdoor geef ik invulling aan mijn eigen ontwikkeling door te leren en nieuwe inzichten te krijgen. 

  • Door het masterprogramma ben ik nu lid van een groot netwerk. Daarnaast heb ik me opgegeven om lid te worden van een van de commissies. 

Ik ben een masterprogramma gaan doen

Door me op te geven voor het masterprogramma en door hulpvragen te stellen aan verschillende mensen, heb ik nu dat extra steuntje in mijn rug, heb ik mensen om me heen, die ook in het creatieve vak zitten en me verder kunnen helpen en vice versa. Ik heb er helemaal zin in! Dus dank jullie wel voor de motiverende loopbaangesprekken. Dit jaar ga ik er zeker weer gebruik van maken.

Nu alleen nog leren hoe ik me aan kan melden voor subsidies en me aan kan sluiten bij een mooi cultureel project! Mocht je nog een leuk project weten? Ik hoor het graag.

De kunstmarkt is booming!

Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Titel schilderij: LOOK AT ME  | VERKOCHT 

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Moderne Street art kunst | Titel schilderij: DUCK FACE (120 x 80 cm)

Hedendaagse kunst groeit met ongeveer 11% per jaar. Mooi percentage! NFT digitale kunst is in 2025 gegroeid met 260%

Vrouwelijke kunstenaars krijgen steeds meer aandacht. Dit is goed nieuws!

Wat staat er op de planning voor de komende maanden in 2022?

Ik heb voor de komende maanden een aantal events staan.

  1. Workshop (online) bij Grytte op de Maliebaan. Creatief doelen stellen.

  2. Workshop (online) bij de universiteit Utrecht. Creatief doelen stellen.

  3. Les geven als gastdocent bij de Universiteit Utrecht.

  4. Internationale exposities in Japan en China, deze droom kan ik nog niet los laten.

  5. Het kunstfeest in Zeist ergens in het voorjaar van 2022.

Nu werk ik nog maar een aantal uren per dag achter mijn computer. Zo heb ik veel tijd om te schilderen en mooie kunst te maken.

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht. Titel: Domstad Utrecht Electric. Het schilderij is al verkocht, je kan wel een persoonlijke opdracht geven, mocht mijn stijl je aanspreken.

Die werkweek van 4 uur die komt er wel….ooit

Mijn leven is mega veranderd nu ik niet meer elk moment aan achter mijn computer zit maar ervoor kies om maar dat maar een paar uur per dag te doen. De rest van de dag ben ik creatief bezig, maak ik nieuwe kunstwerken en schilderijen.

Ik geef nu ook les op de universiteit Utrecht

Ook ga ik een aantal uur per maand les geven op verschillende scholen (Lukida) om creativiteit te blijven stimuleren bij kinderen. Creativiteit is een van de belangrijkste competenties van de toekomst. Deze ambitie heb ik iets aangepast door les te gaan geven bij de Universiteit Utrecht.Dit past toch beter bij me.

Social media zet ik nu op de juiste manier in zodat ik nu mijn schilderijen aan kunstliefhebber kan tonen, daarnaast vind ik het geweldig, dat ik met mijn blogs en artikelen ook andere ondernemers kan helpen. Ik maak grote moderne schilderijen en digitale kustwerken. Kijk hier voor meer van mijn kunstwerken.

Ik hou van slimmer werken en vind, dat je onderneming moet passen bij je ideale leven.

Daarom is het voor mij belangrijk om extra inkomen online te verdienen. Online zijn je kansen oneindig. Tevens is het goed om meerdere inkomensstromen naast elkaar te zetten. Zodat je niet van een ding afhankelijk bent.

Online ondernemen, geeft je de mogelijkheid om vrijheid en ruimte te ervaren en veel tijd door te brengen met je gezin, vrienden en familie. 

Lees ook --> kunst blog Booming exposure…

Ps: Hoe zou jij het aanpakken?

ABOUT ME

Ik ben een bekende vrouwelijke kunstenaar uit Utrecht. Ik maak kunst met een verhaal STORYTELLING ART met durf en lef!

Misschien spreekt mijn werk je wel aan.

Wat doe ik anders?

Ik sta voor een wereld met meer vrouwelijke kunstenaars. Een wereld waarin creativiteit, wetenschap en innovatie een belangrijke rol spelen. Ik sta voor het uitspreken van wat je vindt, jezelf durven zijn! Diepgang in kunst, kwaliteit, schoonheid. Vrijheid! Super power, genieten, kijken, leren, train je hersens. Spreek je uit!

Titel Eternal Beauty | Modern Schilderij Uniek kunstwerk

Artiest Amber Houweling Utrecht DOMCITYART

Afmetingen 160 x 160 cm (lxb) Het schilderij bestaat uit 4 losse delen van ieder 80 x 80 cm. De delen zijn alleen samen te koop. lees het verhaal achter het schilderij.

Wil je meer weten en vind je het leuk om te zien wat ik voor schilderijen maak en wat ik nog meer doe als kunstenaar? Het is echt een andere levensstijl.

Je kan mij volgen op social media en via mijn blogs.

Galerie DOMCITYART Utrecht | Kunstenaar Amber Houweling

Ik maak unieke, extra grote, moderne abstracte schilderijen en digitale photo KUNST  prints op plexiglas.

Even kijken bij mijn schilderijen, zie mijn nieuwe kunstwerken. 

Je kan ook een persoonlijke opdracht geven. Met liefde gemaakt, moderne schilderijen in opdracht.

Schrijf je hier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Modern Kunst schilderij in opdracht op canvas 120 x 80 cm | Persoonlijke kunst v.a. €2250,- 

Of bel /app meteen naar +31622699121.

Houd rekening met 8 weken doorlooptijd om het schilderij te schilderen. Persoonlijke moderne kunstwerken met een verhaal. Storytelling ART.

Je kan mij volgen op Facebook, Instagram en Pinterest

Succesvol zijn, is voor mij alles blijven doen, wat ik nu doe!

Even kijken bij mijn schilderijen, zie mijn nieuwe kunstwerk.

Lees ook

Je kan mij volgen op Facebook, Instagram en Pinterest

Of schrijf je in! Domcity ART NEWS. Zo blijf je steeds op de hoogte van mijn nieuwe werk. En ontvang een gratis cadeau. 10 ijzersterke kunst & designtips om je woonkamer geweldig te stylen met kunst.

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.