THE POWER OF ART | Kunst blog | Vrouwelijke Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 10:29

THE POWER OF ART

Ben jij al begonnen met investeren in kunst?

Investeer jij al in kunst?

leestijd 3 minuten. In het kort, krijg een beeld van de kunstmarkt.

5 Top redenen om te investeren in kunst.

Geld verdienen, genieten en slimmer worden, zo doe je alles tegelijk. 

1.  Stimuleer creatieve superpower om je heen

Het aankopen van kunstwerken van hedendaagse kunstenaars is belangrijk.

Je ondersteunt kunstenaars niet alleen financieel, maar je genereert ook aandacht voor wat ze maken en je geeft daarbij ruimte aan innovatie en het experiment. Misschien ontdek jij wel de volgende ster! Be an ART COLLECTOR! En deel je aangekochte kunstwerken op social media. 

2.  Blik op de toekomst

Je kan de toekomst mede helpen bepalen. Kunstenaars staan vaak aan het begin van verandering. Daarom is het belangrijk dat hun stem wordt gehoord. Je kan deze stemmen versterken. Op deze manier maak je deel uit van de toekomst via de hedendaagse kunst. 

3.  Durf en lef!

Kunstenaars durven dingen te benoemen, ze gaan ervoor, tonen lef! Ze benoemen de actualiteiten in de huidige samenleving. Het is goed om kunst te verzamelen van kunstenaars die jou raken en je te richten op onderwerpen die bij voor jou belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld racisme, duurzaamheid, corona, klimaatverandering, #metoo, etc. Laat je raken!

4.  Mooie kans

Kunstwerken van beroemde kunstenaars zijn meestal duurder dan werken van opkomende kunstenaars. Zij staan nog aan het begin van hun carrière. Dit kan zeker zeer aantrekkelijk zijn. Zoek de parels. Dit is een mooie kans.

Het verzamelen van kunst in een vroeg stadium van een kunstenaar, biedt de mogelijkheid om de kunstenaar te volgen, getuige te zijn van haar/zijn ontwikkeling. 

5. Steun!

Ook al brengt het kopen van werk van een opkomende kunstenaar enig risico met zich mee (de kunstenaar moet zich nog bewijzen), toch is het mooi om kunst te kopen en te investeren in kunst van nu! Zo heeft de kunstenaar er ook echt iets aan als je een mooi kunstwerk koopt.

Laat je stem horen door het kopen van kunst.

 

De kunstmarkt wordt booming!

Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Titel schilderij: LOOK AT ME  | VERKOCHT 

De verwachting is dat na de zomer, als corona voorbij is, we weer met z’n allen op pad kunnen. En dat de kunstmarkt booming wordt. Na deze crisis jaren is het de verwachting dat het nu echt gaat gebeuren. We wachten met smart tot dat we weer in het echt kunst kunnen kijken in dezelfde ruimte en niet alleen online.

Vrouwelijke kunstenaars krijgen steeds meer aandacht. Dit is goed nieuws!

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Moderne Street art kunst | Titel schilderij: DUCK FACE (120 x 80 cm)

Hedendaagse kunst groeit met ongeveer 11% per jaar. Mooi percentage!

Vrouwelijke kunstenaars krijgen steeds meer aandacht. Dit is goed nieuws!

De vrouw is met een inhaalslag bezig op alle fronten. Bijvoorbeeld door de me-too beweging worden vrouwen meer gehoord. Nu nog wordt 42% van de vrouwen wereldwijd lager gewaardeerd dan de man. Hier is nog een groeislag te maken. 

Hedendaagse kunst groeit met ongeveer 11% per jaar. Deze tak doet het beter dan de andere kunststijlen, zoals de oude meesters. Ook daar is een groei te zien, maar deze gaat minder hard. Het is nu hip en trendy om hedendaagse kunst aan te schaffen. Veel chinezen begeven zich nu ook op deze Europese kunst markt. Nederland staat bekend als een land met vele beroemde kunstenaars (de ‘old Dutch masterpieces’). De verwachting is dat de kunst markt harder gaat groeien. En het goede nieuws is.... wij wonen in Nederland.

- Steeds meer online verkopen, de kunstmarkt wordt steeds groter. De online kunst markt is aan het groeien. Er is nu extra gespaard door Corona. Mogelijk dat hier de kunst- en cultuursector van gaat profiteren. 

- Social Media! Kunst op Instagram begint steeds populairder te worden. Prijsklasse: gemiddeld verkoopprijs €350,- per kunstwerk. Bij duurdere kunstwerken (v.a. €2000,-) wordt Instagram gebruikt om de eerste contacten te leggen.

- Na een crisisperiode. We zijn er bijna! Kijk maar naar de gouden eeuw. Na een crisistijd heeft men meer behoefte aan beleving, vrijheid, schoonheid, kunst en cultuur.

- Nederlandse markt doet het goed - En opvallend is: het aandeel vrouwelijke kunstenaars is groeiende. 

Even een extra weetje tussendoor: Huidige investeerders kopen meer online. De schatting is een gemiddelde toekomstige groei van de online kunstmarkt van 15% per jaar.

We verwachten dat de online kunstmarkt in 2024 $9,32 miljard waard zal zijn. Bron: Kunstmagazine.net

 

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht. Titel: Domstad Utrecht Electric. Het schilderij is al verkocht, je kan wel een persoonlijke opdracht geven, mocht mijn stijl je aanspreken.

Is het verstandig om in kunst te investeren? 

Kunst heeft geen dagwaarde. Het is een onzekere markt. Bovendien krijg je geen dividend en geen rente. Wat wel zo is; een goed kunstwerk gaat niet failliet. 

Ps: dit artikel bestaat uit verschillende artikelen die gecombineerd. Ik wilde voor mezelf een goed beeld hebben van hoe de markt er nu voor staat. Ik zie veel kansen. Dus toch even een disclaimer. Als je gaat beleggen in kunst blijf je zelf verantwoordelijk voor je keuze. 

ABOUT ME

Ik ben een bekende vrouwelijke kunstenaar uit Utrecht. Durf en lef! Ik maak kunst met een verhaal STORYTELLING ART met durf en lef!

Misschien spreekt mijn werk je wel aan.

Wat doe ik anders? Ik sta voor een wereld met meer vrouwelijke kunstenaars. Een wereld waarin creativiteit, wetenschap en innovatie een belangrijke rol spelen. Ik sta voor het uitspreken van wat je vindt, jezelf durven zijn! Diepgang in kunst, kwaliteit, schoonheid. Vrijheid! Super power, genieten, kijken, leren, train je hersens. Spreek je uit!

Titel Eternal Beauty | Modern Schilderij Uniek kunstwerk

Artiest Amber Houweling Utrecht DOMCITYART

Afmetingen 160 x 160 cm (lxb) Het schilderij bestaat uit 4 losse delen van ieder 80 x 80 cm. De delen zijn alleen samen te koop. lees het verhaal achter het schilderij.

Wil je meer weten en vind je het leuk om te zien wat ik voor schilderijen maak en wat ik nog meer doe als kunstenaar? Het is echt een andere levensstijl.

Je kan mij volgen op social media en via mijn blogs.

Galerie DOMCITYART Utrecht | Kunstenaar Amber Houweling

Ik maak unieke, extra grote, moderne abstracte schilderijen en digitale photo KUNST  prints op plexiglas.

Even kijken bij mijn schilderijen, zie mijn nieuwe kunstwerken. 

Je kan ook een persoonlijke opdracht geven. Met liefde gemaakt, moderne schilderijen in opdracht.

Schrijf je hier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Modern Kunst schilderij in opdracht op canvas 120 x 80 cm | Persoonlijke kunst v.a. €2250,- 

Of bel /app meteen naar +31622699121.

Houd rekening met 8 weken doorlooptijd om het schilderij te schilderen. Persoonlijke moderne kunstwerken met een verhaal. Storytelling ART.

Je kan mij volgen op Facebook, Instagram en Pinterest

Succesvol zijn, is voor mij alles blijven doen, wat ik nu doe!

Even kijken bij mijn schilderijen, zie mijn nieuwe werk.

Lees ook

Je kan mij volgen op Facebook, Instagram en Pinterest

Of schrijf je in! Domcity ART NEWS. Zo blijf je steeds op de hoogte van mijn nieuwe werk. En ontvang een gratis cadeau. 10 ijzersterke kunst & designtips om je woonkamer geweldig te stylen met kunst.

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.