Financieel succes als kunstenaar | Kunst blog | Vrouwelijke Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 13:27

THE POWER OF ART   

Financieel succes als kunstenaar, minder werken, meer verdienen en meer vrijheid om kunst te maken

 

              Heb jij al eens kunst gekocht?    

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Financieel succes als kunstenaar, minder werken, meer verdienen en meer vrijheid om kunst te maken

Stel je eens voor….. Dat alles lukt.

leestijd 5 minuten. In het kort, krijg een beeld hoe het is om professioneel kunstenaar te zijn.

 

Financieel succes als kunstenaar | Kunst blog | Vrouwelijke Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht

 

Het was heel lang een droom van mij om professioneel kunstenaar te zijn.

Ik zag het al helemaal voor me. Werken in mijn zonnige atelier, waar ik vol inspiratie mooie schilderijen aan het creëren was. Daarnaast had ik veel tijd om met mijn familie en vrienden door te brengen en veel te reizen. Al deze mooie momenten vol inspiratie, die ik onderweg had opgedaan, kon ik dan weer tot uitdrukking brengen in mijn kunstwerken. Heerlijk om de hele dag creatief bezig te zijn.

Mijn grote droom. 

Mijn eigen succesvolle bedrijf hebben. Veel grote moderne schilderijen maken. Kunst uit Utrecht. En mooie digitale kunst maken en foto prints online verkopen. En daarnaast trainingen en workshops geven over creativiteit en ondernemen.

Maar dat was niet de realiteit!

Even een stap terug in de tijd.

Ik wilde altijd al genoeg geld verdienen om ooit mijn eigen bedrijf op te zetten. Daarom ben ik commerciële en bedrijfseconomie gaan studeren. Eigenlijk wilde ik heel graag naar de kunstacademie, maar dat is er niet meer van gekomen. Het voelde voor mij te onzeker in die tijd. Ik was bang dat ik daar geen droog brood mee kon verdienen. En omdat ik graag financiële zekerheid wilde hebben, ben ik altijd heel serieus geweest en blijven studeren naast mijn werk. Een drukke baan waar ik veel geld mee verdiende en 20 studies, was het resultaat. Maar geen eigen bedrijf in de kunst, waar eigenlijk al die tijd al mijn passie lag.

Na dit vele jaren gedaan te hebben, was ik er klaar mee, voelde ik me leeg en ik was vaak gestrest. Dit kon het toch niet zijn.

Lange werkdagen, een gezin thuis, grote projecten. En geen ruimte meer in mijn hoofd om nog creatief bezig te zijn?!

Dit was niet wat ik wilde! Ik wilde niet alleen maar geld verdienen. Ik wilde bezig zijn met kunst. Ik moest het anders gaan aanpakken. Maar hoe dan? 

Naast mijn baan ben ik toen verschillende dingen gaan oppakken om mijn droomleven mogelijk te maken. Creatief bezig zijn, was nog te lastig, dus ben ik eerst begonnen met de praktische dingen. Stap voor stap. Een financiële buffer opbouwen, veel boeken lezen. En gaan fantaseren, hoe mijn droombedrijf eruit moest komen te zien.

Naast mijn baan ben ik een buffer gaan opbouwen, minder uit gaan geven en gaan beleggen. Zo heb ik mijn financiële vrijheid gekocht voor 2 jaar. Nu ben ik vol op aan het werk als kunstenaar en mijn bedrijf begint zich te ontwikkelen. Ik ben helemaal happy!

Naast mijn baan ben ik ook begonnen met mijn eigen blog, omdat ik het heerlijk vind om te schrijven en ik altijd geïnteresseerd ben geweest in online geld verdienen. Ik verkoop nu mijn kunstprints online. Dit is een extra inkomensstroom voor mij.

Maar dit was nog niet zo makkelijk! Ik had ik het begin nog niet echt het resultaat wat ik wilde hebben. Maar stoppen was geen optie. Het duurt trouwens toch 10.000 uren, voordat je ergens expert in bent, dus ik had nog even te gaan.

 

De kunstmarkt is booming!

Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Titel schilderij: LOOK AT ME  | VERKOCHT 

Ik was altijd aan het werk en ik zat nog meer achter mijn computer. Oké, het is dan wel coronatijd maar ik had het me toch anders voorgesteld.

Ik droomde van en vrij leven maar was continu aan het werk en ik zat binnen. 

Ik was ervan overtuigd dat het mogelijk was om meer bezoekers te krijgen naar mijn website waar mijn schilderijen en digitale foto prints staan.  

Maar ik kon het maar niet ontdekken, waarom het niet lukte. Wat deed ik verkeerd?

Terwijl ik mijn online bedrijf was begonnen om meer vrijheid te krijgen en echt te genieten van het leven, zat ik nu gevangen in mijn eigen bedrijf, terwijl het me niet genoeg opleverde. 

Ik besloot om slimmer te werken

Ik besloot, dat ik op een andere manier moest werken en met een aantal dingen moest stoppen. Ik moest meer gaan denken als een ondernemer. Mijn creativiteit gaan inzetten.

Ik stopte met teveel bezig zijn met social media en met losse activiteiten zonder plan die niets opleverden. 

Ik besloot om te kiezen voor één manier, me te richten op één kunstliefhebber en op een simpele strategie om mijn kunst beter in de etalage te zetten.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu meer dan 2000 bezoekers heb per maand en mijn eigen digitale fotokunst continu verkoop. Klanten en kunstverzamelaars beginnen me nu te vinden. En er zijn verschillende bedrijven waar ik nu mee samenwerk. Op naar de 10.000 bezoekers per maand.

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Moderne Street art kunst | Titel schilderij: DUCK FACE (120 x 80 cm)

Hedendaagse kunst groeit met ongeveer 11% per jaar. Mooi percentage!

Vrouwelijke kunstenaars krijgen steeds meer aandacht. Dit is goed nieuws!

Hoe dan?

Ik heb een plan gemaakt met alle bedrijven waar ik graag mee samen wil werken en die ben ik gaan aanschrijven.

Hoe doe ik het nu?

Ik werk met een strakke planning 9 uren per dag:

  • 1 uur schrijven van artikelen over kunst en ondernemen 8-9

  • 1 uur mijn 3 belangrijke acties uitvoeren 9-10

  • 1 marketing/ social media 10 -11

  • 1 uur mailbox/ bellen/ afspraken maken 11 -12

  • 1 uur verbeteringen op de website/ klusjes etc. 13-14

  • 4 uren schilderen en digitale kunst maken per dag

Einde van de dag maak ik een planning voor de volgende dag. Dit doe ik door 3 belangrijke acties op te schrijven.

 

Wat staat er op de planning voor de komende maanden?

Ik heb voor de komende maanden een aantal events staan.

  1. Ik doe mee aan de atelierroute in Utrecht (expo 10 schilderijen)

  2. Daarnaast ben ik gevraag om kunst te maken op een groot tennisEvent voor genodigde. Hier zullen 2 schilderijen van mij geveild worden. Tevens zal ik daar 2 schilderijen ter plekke gaan maken, samen met het publiek.

  3. Ook ga ik een grote expositie houden op de Maliebaan in Utrecht (Grytte.nl) na de zomer (expo 40 schilderijen). De verwachting is eind september.

  4. Het kunstfeest in Zeist wordt waarschijnlijk uitgesteld tot 2022.

Nu werk ik maar een aantal uren per dag achter mijn computer. Zo heb ik veel tijd om te schilderen en mooie kunst te maken.

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht. Titel: Domstad Utrecht Electric. Het schilderij is al verkocht, je kan wel een persoonlijke opdracht geven, mocht mijn stijl je aanspreken.

Die werkweek van 4 uur die komt er wel….ooit

Mijn leven is mega veranderd nu ik niet meer elk moment aan achter mijn computer zit maar ervoor kies om maar dat maar een paar uur per dag te doen. De rest van de dag ben ik creatief bezig, maak ik nieuwe kunstwerken en schilderijen.

Ook ga ik een aantal uur per maand les geven op verschillende scholen (Lukida) om creativiteit te blijven stimuleren bij kinderen. Creativiteit is een van de belangrijkste competenties van de toekomst.

Social media zet ik nu op de juiste manier in zodat ik nu mijn schilderijen aan kunstliefhebber kan tonen, daarnaast vind ik het geweldig, dat ik met mijn blogs en artikelen ook andere ondernemers kan helpen. Ik maak grote moderne schilderijen en digitale kustwerken. Kijk hier voor meer van mijn kunstwerken.

Ik hou van slimmer werken en vind, dat je onderneming moet passen bij je ideale leven.

Daarom is het belangrijk om extra inkomen online te verdienen. Online zijn je kansen oneindig. Tevens is het goed om meerdere inkomensstromen naast elkaar te zetten. Zodat je niet van een ding afhankelijk bent.

Online ondernemen, geeft je de mogelijkheid om vrijheid en ruimte te ervaren en veel tijd door te brengen met je gezin, vrienden en familie. 

Lees ook --> kunst blog Booming exposure…

Ps: Hoe zou jij het aanpakken?

 

ABOUT ME

Ik ben een bekende vrouwelijke kunstenaar uit Utrecht. Durf en lef! Ik maak kunst met een verhaal STORYTELLING ART met durf en lef!

Misschien spreekt mijn werk je wel aan.

Wat doe ik anders? Ik sta voor een wereld met meer vrouwelijke kunstenaars. Een wereld waarin creativiteit, wetenschap en innovatie een belangrijke rol spelen. Ik sta voor het uitspreken van wat je vindt, jezelf durven zijn! Diepgang in kunst, kwaliteit, schoonheid. Vrijheid! Super power, genieten, kijken, leren, train je hersens. Spreek je uit!

Titel Eternal Beauty | Modern Schilderij Uniek kunstwerk

Artiest Amber Houweling Utrecht DOMCITYART

Afmetingen 160 x 160 cm (lxb) Het schilderij bestaat uit 4 losse delen van ieder 80 x 80 cm. De delen zijn alleen samen te koop. lees het verhaal achter het schilderij.

Wil je meer weten en vind je het leuk om te zien wat ik voor schilderijen maak en wat ik nog meer doe als kunstenaar? Het is echt een andere levensstijl.

Je kan mij volgen op social media en via mijn blogs.

Galerie DOMCITYART Utrecht | Kunstenaar Amber Houweling

Ik maak unieke, extra grote, moderne abstracte schilderijen en digitale photo KUNST  prints op plexiglas.

Even kijken bij mijn schilderijen, zie mijn nieuwe kunstwerken. 

Je kan ook een persoonlijke opdracht geven. Met liefde gemaakt, moderne schilderijen in opdracht.

Schrijf je hier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Modern Kunst schilderij in opdracht op canvas 120 x 80 cm | Persoonlijke kunst v.a. €2250,- 

Of bel /app meteen naar +31622699121.

Houd rekening met 8 weken doorlooptijd om het schilderij te schilderen. Persoonlijke moderne kunstwerken met een verhaal. Storytelling ART.

Je kan mij volgen op Facebook, Instagram en Pinterest

Succesvol zijn, is voor mij alles blijven doen, wat ik nu doe!

Even kijken bij mijn schilderijen, zie mijn nieuwe kunstwerk.

Lees ook

Je kan mij volgen op Facebook, Instagram en Pinterest

Of schrijf je in! Domcity ART NEWS. Zo blijf je steeds op de hoogte van mijn nieuwe werk. En ontvang een gratis cadeau. 10 ijzersterke kunst & designtips om je woonkamer geweldig te stylen met kunst.

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Reactie plaatsen

Reacties

dennis
2 jaar geleden

hoi .. Amber erg leuk en mooi blog. ik las veel op u site ..
kwa info over kunst . zelf ben ook kunstenaar groeten dennis mechielsen
www.dennismechielsen.nl