Kunst blog | Nieuwe manier van werken. Flexwerken tussen kunst in Utrecht

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 15:16

Flexwerken tussen kunstwerken in Utrecht 

Interview met Lenneke Schellingerhout van Grytte.

Samenwerking tussen Grytte en een van de kunstenaars, Amber Houweling, galerie Domcityart Utrecht.

kunst,samenwerken,,Grytte, flexwerken,kunstblog,kunstfoto, Expo,Amber Houweling,kunst, vrouwelijke kunstenaar, Utrecht,kunstwerken,schilderijen,kunst plexiglas,schilderij, moderne kunst,urban city art,kunst galerie, Domcityart, kunstgalerie Utrecht

Links op de foto, Lenneke van Schellingerhout en rechts Amber Houweling

Top samenwerking! Flexwerken Grytte.nl & kunst Domcityart Utrecht

Hi Lenneke, wil je wat meer over jezelf vertellen en over het bedrijf Grytte?

Wat is je rol bij Grytte? Ik ben Operationeel Manager bij Grytte. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het reilen en zeilen van de locaties. Samen met mijn collega’s zorgen wij voor een thuisgevoel op onze locaties met goede service, goede koffie, persoonlijke aandacht en een betrokken community.

Ik ben op veel vlakken betrokken bij Grytte en vind het een uitdaging om op elk stukje kleine veranderingen te maken, die in het geheel voor beweging zorgen. 

Hoe is het initiatief om kunst op te hangen bij jullie ontstaan?

(Het is 13 jaar terug begonnen.) Dat weet ik eigenlijk niet zo goed! Er werkte voor mij eerst iemand op de Maliebaan, die meer connecties binnen de kunstwereld had. Deze persoon wilde kunstenaars de ruimte geven om hun werk te exposeren. En voor ons is het geweldig om elke keer weer andere kunst aan de muur te hebben hangen.

Om de 3 maanden wisselen we van expositie en kiezen we weer een nieuwe kunstenaar uit. Er kunnen ook meerdere kunstenaars tegelijk hangen. We hebben ruimte voor 30 tot 40 schilderijen en fotografie. Onder werktijd zijn we open En is het voor bezoekers mogelijk om de expositie te komen bekijken. Soms worden er ook werken verkocht. Het is een groot statig oud pand met 3 verdiepingen.

Hoe vinden jullie de nieuwe kunstenaars?

Via ons netwerk vinden we nieuwe kunstenaars of we kijken op het internet en lokaal. Zo laten we steeds weer andere kunst zien.

 

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Houd je van kunst? 

Ja, ik ben er mee opgeroeid. Mijn ouders houden veel van kunst (hebben veel kunst hangen.) Wel meer klassieke kunst en minder van moderne kunst. Zelf ben ik nog aan het sparen voor wat moois aan de muur. Ik houd persoonlijk wel van moderne kunst met veel kleuren.

Heb je zelf ook kunst thuis hangen?

Nee nog niet echt, hier moet ik nog even voor doorsparen, maar ik houd wel van kunst.

Verder houd ik ervan om naar buiten de natuur in te gaan. Mooie wandelingen te maken of gezellige sociale dingen samen te doen met vrienden of familie. Daarnaast houd ik van lezen en piano spelen. 

Wat vind je leuk aan deze baan?

Ik vind mijn baan bijzonder. Het is leuk om ontmoetingen tussen verschillende mensen die hier werken te regelen. Het is echt heel tof en inspirerend om met verschillende mensen op meerdere locaties samen te werken. Iedere locatie heeft een eigen sfeer en geen dag is hetzelfde. Het is een zelfstandige baan. 

Ik vind mijn werk bijzonder omdat het zo veelzijdig is. Wij proberen een persoonlijke community te bouwen waarin ontmoetingen en samenwerkingen ontstaan tussen verschillende mensen. Het is echt heel tof en inspirerend om met zoveel verschillende mensen uit verschillende sectoren op onze locaties te werken en samen te komen. Iedere locatie heeft een eigen sfeer en geen dag is hetzelfde. 

Wat doen jullie anders bij Grytte dan andere aanbieders? 

Wij bieden een ander soort ruimtes aan. Met een meer persoonlijke sfeer, zoals een huiskamer. Veel andere cowork plekken kiezen voor een meer anoniem sfeer en hebben meer een zakelijke uitstraling. We zijn Persoonlijk. We zijn een community met aandacht. En we richten ons op langdurige relaties. 

Wij zijn meer van het elkaar helpen en openstaan voor nieuwe initiatieven. Uitproberen en nieuwsgierig zijn vinden we belangrijk.

Paul, de eigenaar heeft oog voor inrichting. Elke ruimte heeft zijn eigen identiteit.

Er is voor een niche gekozen. Door het klein te houden en met een persoonlijke uitstraling, richten we ons op de zakelijke markt. We zijn al een tijd bezig met een uitstraling met meer ziel, luxer en een warme sfeer.

Wij zorgen voor persoonlijke, huiselijke ruimtes waar je je thuis voelt. Waar je elkaar kan ontmoeten. Veel andere cowork plekken kiezen voor een meer anonieme kantoorinrichting. Wij proberen persoonlijker te zijn, en doen alles met aandacht. We richten ons het liefst op duurzame relaties met onze ‘bewoners’.

Wij staan altijd open voor mooie, nieuwe initiatieven en mogelijkheden om ondernemers te helpen. Uitproberen en nieuwsgierig zijn vinden we belangrijk

Paul, een van de ondernemers van Grytte heeft veel oog voor het inrichten van de ruimtes, waardoor elke ruimte zijn eigen identiteit heeft. 

We richten ons op een bepaalde doelgroep, en omdat we gevestigd zijn op de Maliebaan en kiezen voor deze persoonlijke benadering merken we dat we vooral de zakelijke markt aanspreken.  

Is er nog ruimte voor andere kunstenaars? En mogen kunstenaars reageren om ook bij jullie te hangen? 

Jazeker, kunstenaars mogen reageren. Stuur een mail naar Grytte.nl.

Hebben jullie de volgende kunstenaar al gevonden?

Ja, we hebben al nieuwe kunst geregeld. Tot april 2022 hangen we vol, maar voor daarna kun je je opgeven. Vanaf april 2022 is er weer plaats voor nieuwe kunst.

Wat zijn jullie toekomstplannen bij Grytte?

We willen in de toekomst groeien met nog meer panden. Ik vind het Leuk om hier onderdeel van te zijn. Het is spannend om mee te groeien

Het is wel een bewuste keuze van Grytte om het niet te snel te willen. Het is belangrijk om het thuisgevoel te behouden. We willen geen kantoorsfeer. En daarnaast kunstenaars de ruimte geven. Het geeft een leuke combinatie van kunst en flexwerken.

Door de corona heeft het wat stil gelegen, maar we willen rustig verder bouwen aan onze Grytte community. We willen groeien en ontwikkelen, maar alles rustig aan en op z’n tijd. 

Speelt creativiteit bij jullie een rol?

Ja, we geven onder meer ruimte aan nieuwe ideeën, nieuwe samenwerkingen en initiatieven.

Amber: Ja, leuk dat ik nog een cursus mag geven!

Jullie hebben 3 panden door heel Nederland. Hangt er in alle panden kunst?

In ons pand in Driebergen hebben we kunst uit Zuid-Afrika hangen om zo de kunstenaars te ondersteunen. Het is een tijdelijke expo vanuit de eigenaren zelf.

Wat doen jullie nog extra voor jullie members?

Eén keer per maand hebben we bewonerslunch. We willen nieuwe verbindingen faciliteren. Ook borrelen leidt tot connecties en samenwerking. Als eerder gezegd willen we graag verbinden en persoonlijk mooie ontmoetingen regelen.

Waarom kiezen de mensen voor jullie? Waarom huren ze een ruimte bij jullie? 

We hebben mooie ruimtes om te werken. Hiervoor kunnen mensen zich aanmelden. Je kunt op ons kantoor ook een dag proefdraaien en ook huren voor een dag in de week. Dit maakt het lekker flexibel. Zo hoef je niet altijd in je eentje te werken. Steeds meer bedrijven maken hier ook gebruik van voor hun personeel.

We hebben allerlei mogelijkheden. Zo kun je bij ons terecht om te flexwerken, maar ook om een ruimte te reserveren voor een vergadering, coaching, teamsessie. Ook voor een langere periode kan je ruimtes huren, bijvoorbeeld om eigenlijk dat boek te kunnen schrijven wat je al zo lang wilde. 

Hebben jullie nog plaats voor nieuwe members?

Ja, we hebben nog genoeg ruimte voor nieuwe bewoners. Kom gerust langs.

Wat zijn jullie 3 kernbegrippen?

Persoonlijkheid, verbinden en nieuwe initiatieven.

Lenneke, hartelijk dank voor dit interview en voor de samenwerking!

Hartelijke groet,

Amber Houweling

De kunstmarkt is booming!

Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Titel schilderij: LOOK AT ME  | VERKOCHT 

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Moderne Street art kunst | Titel schilderij: DUCK FACE (120 x 80 cm)

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht. Titel: Domstad Utrecht Electric. Het schilderij is al verkocht, je kan wel een persoonlijke opdracht geven, mocht mijn stijl je aanspreken.

Lees ook --> kunst blog Booming exposure…

ABOUT ME Kunstenaar Amber Houweling

Ik ben een vrouwelijke kunstenaar uit Utrecht. Ik maak kunst met een verhaal STORYTELLING ART.

Misschien spreekt mijn werk je wel aan.

Wat doe ik anders? Ik sta voor een wereld met meer vrouwelijke kunstenaars. Een wereld waarin creativiteit, wetenschap en innovatie een belangrijke rol spelen. Ik sta voor het uitspreken van wat je vindt, jezelf durven zijn! Diepgang in kunst, kwaliteit, schoonheid. Vrijheid! Super power, genieten, kijken, leren, train je hersens. Spreek je uit!

Titel Eternal Beauty | Modern Schilderij Uniek kunstwerk

Artiest Amber Houweling Utrecht DOMCITYART

Afmetingen 160 x 160 cm (lxb) Het schilderij bestaat uit 4 losse delen van ieder 80 x 80 cm. De delen zijn alleen samen te koop. lees het verhaal achter het schilderij.

Wil je meer weten en vind je het leuk om te zien wat ik voor schilderijen maak en wat ik nog meer doe als kunstenaar? Het is echt een andere levensstijl. Schrijf je in. Join the club!

Je kan mij volgen op social media en via mijn blogs.

Galerie DOMCITYART Utrecht | Kunstenaar Amber Houweling

Ik maak unieke, extra grote, moderne abstracte schilderijen en digitale foto KUNST prints op plexiglas.

Even kijken bij mijn schilderijen, zie mijn nieuwe kunstwerken. 

Je kan ook een persoonlijke opdracht geven. Met liefde gemaakt, moderne schilderijen in opdracht.

Schrijf je hier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Grote modern kunst schilderij in opdracht op canvas | Persoonlijke kunst opdracht v.a. €2250,- 

Of bel /app meteen naar +31622699121.

Houd rekening met 8 weken doorlooptijd om het schilderij te schilderen. Persoonlijke moderne kunstwerken met een verhaal. Storytelling ART.

Je kan mij volgen op Facebook, Instagram en Pinterest

Succesvol zijn, is voor mij alles blijven doen, wat ik nu doe!

Even kijken bij mijn schilderijen, zie mijn nieuwe kunstwerk.

Lees ook

Je kan mij volgen op Facebook, Instagram en Pinterest

Of schrijf je in! Domcity ART NEWS. Zo blijf je steeds op de hoogte van mijn nieuwe werk. En ontvang een gratis cadeau. 10 ijzersterke kunst & designtips om je woonkamer geweldig te stylen met kunst.

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.