Leven op het Grenzeloze Pad: Amber's Kunstenaarsavontuur met een Tinyhouse en Digitale Nomade Levensstijl

Gepubliceerd op 23 januari 2024 om 13:06

Welkom in mijn Kunstzinnige Leven! 

 

Welkom bij mijn Kunst Blog, waar mijn droomwereld draait om de essentie van vrijheid, reizen, creativiteit en ambitie. Geniet mee met mijn kunstenaarsavontuur. Ontdek mijn verhalen met hoogte- en dieptepunten, mijn persoonlijke ervaringen, mijn brandende ambitie en het intrigerende creatieve proces en natuurlijk mijn reizen.

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Digital Nomad & Tinyhouse Levensstijl

Een Artistiek en duurzaam Avontuur!

Mijn kunst is een wereldwijde reis vol levendige, hedendaagse mixed media creaties. Stadsgezichten, exotische landschappen, krachtige vrouwelijke portretten verweven met bloesem en digitale straatkunst. Ontdek jouw favoriete werk en deel je visie voor je droomschilderij. Bekijk hier meer van mijn kunstwerken

Digital Nomad & Tinyhouse Levensstijl

Nieuwe levensstijl! Het leven als kunstenaar, met een Tinyhouse en een levensstijl als Digital Nomade.

Hoewel mijn levensstijl als kunstenaar niet precies overeenkomt met die van een Digital Nomad of een bewoner van een Tiny House, deel ik toch enkele aspecten van deze levensstijlen. We leven met ons gezin in een gezellige Tiny benedenwoning met een tuin in Utrecht, waar we onze eigen draai geven aan duurzaamheid. Met minimaal zes inspiratiereizen per jaar, wel zo veel mogelijk met de auto en binnen Europa en door zoveel mogelijk kunst te maken op reis, hebben we toch een soort van Digital Nomad & Tinyhouse creatieve en levensstijl.

En daarnaast streef ik ernaar om als vrouwelijke ondernemer een voorbeeld te zijn. Mijn doel is uiteindelijk om financiële onafhankelijkheid te bereiken en zo min mogelijk te werken. Ik geef hier ook lezingen en workshops over: Hoe je een goed inkomen kunt genereren met de dingen waar je gepassioneerd over bent.

Op Avontuur

Dus kom met me mee, op dit avontuurlijke pad van kunst, digital nomadisme en een tinyhouse levensstijl. Laten we samen de wereld ontdekken, kleur geven aan elke dag en onze dromen najagen met een hart vol passie en een geest vol creativiteit. Want in mijn wereld is alles mogelijk, als je maar durft te dromen en te geloven in de kracht van je eigen verhaal.

Stap binnen in mijn wereld, waar elk kunstwerk een verhaal vertelt en elke reis een nieuw hoofdstuk toevoegt aan mijn avontuur. Ik ben Amber, een kunstenaar, ik kies mijn eigen weg in een wereld van kleur, creativiteit en bewuste keuzes.

Hoe pak ik het aan?

Een Tiny Thuis: Ons huisje, is niet een "echt" Tinyhouse, maar wel klein en oh zo fijn, het staat stevig verankerd in de bruisende stad Utrecht. Hier, te midden van de levendige straten en kronkelende grachten, hebben mijn man, zoon en ik ons eigen stukje paradijs gecreëerd. Onze benedenwoning is ons toevluchtsoord, waar we de kunst van het minimalisme omarmen en onze verbondenheid met de natuur koesteren. De tuin is onze groene oase, waar we ons laten inspireren door de eenvoud en schoonheid van het leven. Dit is een bewuste keuze van ons, door kleiner te blijven wonen kunnen we meer geld uitgeven aan onze reizen.

 

  • Hoe integreer je duurzaamheid in je levensstijl als kunstenaar en ondernemer?

Leven in Balans: Duurzaamheid is voor mij geen trend, maar een manier van leven. Van het verminderen van afval tot het kiezen voor lokale en biologische producten, ik probeer bewuste keuzes te maken die onze planeet respecteren en beschermen. Elke stap die ik zet, elk kunstwerk dat ik maak, is een uitdrukking van mijn liefde voor de natuur en mijn verlangen naar een duurzamere wereld.

Duurzaamheid is voor mij een integraal onderdeel van mijn levensstijl en ondernemerschap. We leven bewust in een kleiner huis, een benedenwoning met tuin, waar we duurzame keuzes maken, zoals het minimaliseren van afval en het gebruik van milieuvriendelijke producten. Ook probeer ik mijn ecologische voetafdruk te verkleinen door te kiezen voor duurzaam reizen en het verminderen van vleesconsumptie.

  • Hoe gebruik je je positie als vrouwelijke ondernemer om anderen te inspireren?

Als vrouwelijke ondernemer wil ik anderen inspireren door mijn succesverhaal te delen.

De Kracht van Vrouwelijk Ondernemerschap: Als vrouwelijke kunstenaar en ondernemer geloof ik in de kracht van mijn stem en mijn verhaal. Door lezingen en workshops te geven, deel ik mijn ervaringen en inzichten met anderen, in de hoop zoveel mogelijk iedereen te inspireren om hun dromen na te jagen. Mijn pad is misschien niet rechtlijnig, maar het is wel echt een avontuur, en ik hoop anderen aan te moedigen om hun eigen weg te vinden in de wereld van kunst en creativiteit.

 

  • Hoe zie je financiële onafhankelijkheid als een doel in je duurzame levensstijl?

Financiële onafhankelijkheid is voor mij een belangrijk doel omdat het me de vrijheid geeft om mijn passies na te jagen zonder financiële beperkingen. Door bewust met mijn geld om te gaan en te investeren in mijn kunst en onderneming, streef ik ernaar een solide financiële basis te creëren die me uiteindelijk in staat zal stellen volledig onafhankelijk te zijn. Dit vormt een belangrijk aspect van mijn duurzame levensstijl.

Financiële Vrijheid als Kunstwerk: Financiële onafhankelijkheid is mijn ultieme meesterwerk, een kunstwerk dat ik met toewijding en passie vormgeef. Door bewust met mijn geld om te gaan en te investeren in mijn passies, werk ik aan een solide financiële basis die me de vrijheid geeft om te leven en te creëren zonder beperkingen. Het is een reis vol uitdagingen en overwinningen, maar elke stap brengt me dichter bij mijn doel.

  • Hoe doe je als digital Nomad kunstenaar inspiratie op tijdens je reizen en hoe vertaal je dit naar je kunst?

Als digital Nomad kunstenaar put ik voornamelijk inspiratie uit de diverse culturen, landschappen en mensen die ik tijdens mijn reizen tegenkom. Elk nieuw avontuur brengt unieke ervaringen en perspectieven, wat mijn creatieve proces verrijkt. Ik leg mijn indrukken vast in schetsen, foto's en notities, die ik later in mijn atelier omzet naar kunstwerken. Het is een continu proces van observatie, absorptie en expressie.

  • Hoe heeft de keuze voor een tinyhouse levensstijl met een atelier aan huis invloed gehad op je creatieve proces en financiën?

De keuze voor een tinyhouse levensstijl en een atelier aan huis heeft mijn creatieve proces gestroomlijnd. De beperkte ruimte dwingt me om selectief te zijn in mijn materiaalgebruik, wat mijn kunst op een meer minimalistische manier heeft gevormd en maak ik meer gebruik van de computer. Financieel gezien heb ik bespaard op kosten van een groter huis en externe atelierruimte, waardoor ik mijn middelen elders kan inzetten, zoals het financieren van mijn reizen en investeren in mijn kunst.

 

  • Welke strategieën gebruik je om bewust met je geld om te gaan en toch succesvol te zijn in je kunstenaarschap?

Een van de belangrijkste strategieën is het vermijden van impulsieve aankopen. Door bewust te leven en mijn uitgaven te plannen, kan ik mijn financiën effectief beheren. Daarnaast focus ik op duurzaamheid en hergebruik bij het verkrijgen van kunstmaterialen, wat niet alleen kosten bespaart maar ook aansluit bij mijn waardering voor milieubewust leven. Het geld dat ik bespaar, wordt geïnvesteerd in mijn artistieke ontwikkeling, zoals workshops, technologie en reizen die mijn creativiteit voeden. 

 

  • Hoe heeft het meer reizen binnen Europa je levensstijl beïnvloed en hoe past dit bij je streven naar duurzaamheid?

We reizen veel binnen Europa met de auto soms met de trein, dit heeft onze levensstijl op meerdere manieren beïnvloed. Allereerst biedt het de mogelijkheid om op een meer ontspannen manier van de diverse Europese steden te genieten. De reis is nu meer onderdeel van het avontuur geworden. Daarnaast draagt het bij aan mijn streven naar duurzaamheid door de ecologische voetafdruk van mijn reizen te verminderen. Het gebruik van de auto stelt me in staat bewustere keuzes te maken, zoals het verkennen van lokale markten en gemeenschappen.

Op Reis naar Inspiratie: De wereld is mijn atelier en elke reis is een nieuw hoofdstuk in mijn creatieve verhaal. Binnen Europa gaan we op zoek naar nieuwe avonturen en inspiratiebronnen. Lokale markten, verborgen steegjes en adembenemende landschappen vormen het canvas waarop mijn creativiteit tot leven komt. Elke ontmoeting, elk moment, wordt een deel van mijn kunst en mijn verhaal.

Ps: Wil je meer weten en vind je het leuk om te zien wat ik voor schilderijen ik maak en wat ik nog meer doe als kunstenaar? Het is echt een andere levensstijl. Je kan mij volgen op social media, Facebook, Instagram en Pinterest en via mijn blogs. 

Met liefde gemaakt. Je kan ook een persoonlijke opdracht geven voor het maken van een schilderij of Digitaal kunstwerk. Ik maak kunst met een verhaal. STORYTELLING ART. Schrijf Je Hier In. Persoonlijke kunst v.a. €2250,- 

We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of Bel /app meteen naar +31622699121.

Houd rekening met 8 weken doorlooptijd om het schilderij te schilderen. Persoonlijke moderne kunstwerken met een verhaal. Storytelling ART.

Creatieve groet, Amber Houweling

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar.

Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Moderne Street art kunst | Titel schilderij: DUCK FACE (120 x 80 cm)

Titel: Domstad Utrecht Electric. Deze is al verkocht. Geef een persoonlijke opdracht , mocht mijn stijl je aanspreken.

Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht You go G XXX| Titel schilderij:  | VERKOCHT 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.