Hoe kun je als Kunstenaar een Ton per jaar Verdienen? Met 8 Inkomstenstromen!

Gepubliceerd op 28 februari 2024 om 17:11

Welkom in mijn Kunstzinnige Leven! 

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar. Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Welkom bij mijn Kunst Blog, waar mijn droomwereld draait om de essentie van vrijheid, reizen, creativiteit en ambitie. Geniet mee met mijn kunstenaarsavontuur. Ontdek mijn verhalen met hoogte- en dieptepunten, mijn persoonlijke ervaringen, mijn brandende ambitie en het intrigerende creatieve proces en natuurlijk mijn reizen. Amber Houweling

Hoe kun je als kunstenaar een ton per jaar verdienen? (Ook interessant om te lezen als je geen kunstenaar bent).

Mijn kunst is een wereldwijde reis vol levendige, hedendaagse mixed media creaties. Stadsgezichten, exotische landschappen, krachtige vrouwelijke portretten verweven met bloesem en digitale straatkunst. Ontdek jouw favoriete werk en deel je visie voor je droomschilderij. Bekijk hier meer van mijn kunstwerken.

Even voorstellen:

Hallo, ik ben Amber, kunstenaar, vermogensexpert en ondernemer. Ik geniet ervan om kunst te creëren, inspiratie op te doen, te genieten en te reizen. Samen met mijn gezin omarmen we deze levensstijl ten volle. Hoe doen we dat? Ik heb verschillende inkomstenstromen, op dit moment zijn het er 8, en ik beheer mijn geld op een slimme manier, zodat het voor mij werkt en ik extra inkomen kan genereren om te investeren. En zo gaat het maar door. Mijn hoop is om over een paar jaar financieel vrij te zijn.

Door de recente veranderingen in de economie hebben we onze plannen moeten aanpassen. We leven nu zuiniger en slaan voorlopig verre reizen over, wat ook te maken heeft met duurzaamheid. Onze investeringsstrategie is ook gewijzigd (wanneer de markten dalen, koop ik juist). Het is moeilijker geworden om maandelijks geld over te houden, alles is duurder geworden. Toch blijf ik vasthouden aan mijn strategie. Het zal alleen wat langzamer gaan. In deze tekst hieronder, komen de vragen aanbod die vaak gesteld worden aan mij.

Wat voor soort kunst maak ik?

Ik maak grote kleurrijke moderne en abstracte schilderijen op doek en digitale kunstwerken op de computer. Ik verzamel mooie momenten uit het leven. Het schilderij groeit en ontstaat terwijl ik eraan werk. Het vertelt een verhaal.

Ik maak gebruik van verschillende stijlen, zoals Street-art en moderne abstracte popart. Ik maak portretten. Je kan mij ook een opdracht geven. Ik maak schilderijen speciaal voor jou! 

Mijn stijl is nieuw, mixed media, graffiti, spray-paint, City street art en soms met felle neon kleuren. De schilderijen zijn modern, divers en out-of-the-box.

Mijn kunstbedrijf omvat 8 verschillende onderdelen en manieren om geld te verdienen:

 1. Het verkopen van mijn schilderijen en grote kunstwerken, en het uitvoeren van kunstschilderopdrachten. Dit gebeurt via persoonlijke verkoop, exposities en galeries.

 2. Posters en prints van mijn digitale kunst die ik online verkoop.

 3. Online merchandise: extra items bedrukt met mijn kunst, zoals T-shirts, doeken en sjaals. 

 4. Projectopdrachten en andere kunstprojecten: Kunstreizen maken en daarover bloggen, vloggen en educatie.

 5. Sparen, beleggen en besparen.

 6. Vastgoed - huizen verhuren. Dit zijn we aan het opzetten.

 7. Mijn boek verkopen en het schrijven van artikelen/ blogs.

 8. Subsidies en belastingvoordelen.

 9. Tevens ben ik nu een Extra Inkomstenstroom aan het inrichten met NTF's van mijn kunst.

Hoe ben ik in de kunstwereld terechtgekomen?

Ik wilde al op jonge leeftijd meer bereiken. Ik wilde graag geld verdienen, en als ondernemer kun je het verschil maken. Mijn passie ligt bij schilderen en creatief bezig zijn. Als je ergens veel tijd in steekt, is het logisch dat je iets kiest wat je leuk vindt om te doen. Ik ben de oprichter van Domcityart, mijn eigen kunstbedrijf, en ik ben echt trots op wat ik heb opgebouwd! Omdat ik ook internationaal wil verkopen, heb ik nog een website: Amberhouweling.com, en ben ik lid van verschillende kunstplatforms zoals SaatchiArt.

Waarom heb ik deze keuze gemaakt?

Ik wilde altijd al voor mezelf beginnen, vandaar dat ik economie ben gaan studeren. Armoede ligt op de loer voor vrouwen, vooral voor oudere vrouwen, en dat is iets waar ik absoluut geen zin in had. Dus ik dacht toen, ik ga eerst economie studeren en daarna bij een bank werken, dan weet ik precies hoe ik het moet aanpakken en hoe ik geld kan verdienen als kunstenaar. Het is echt een gouden combinatie. Vaak moet je eerst wat wijze levenslessen leren, voordat het lukt. Ik heb van alles geprobeerd voordat ik de stap durfde te zetten. Gelukkig zijn en mezelf blijven ontwikkelen zijn heel belangrijk voor mij. Alles wat je wilt en waar je moeite voor moet doen, maakt het extra de moeite waard. Elke keer word ik weer uitgedaagd om de uitdaging aan te gaan. Ik geniet volop van wat ik heb bereikt. Ik ben trots!

Waar komt je interesse in vermogen vandaan?

Meer dan de helft van de vrouwen in Nederland zit onder het minimum inkomen per jaar. Dat zijn te veel vrouwen die niet financieel zelfstandig zijn, wat allerlei problemen met zich meebrengt. In mijn jonge jaren ben ik economie gaan studeren en werkte ik fulltime bij de Rabobank. Later werd ik vermogens expert. Met mijn economische achtergrond en creatieve denkwijze weet ik goed hoe ik met geld moet omgaan en mezelf in de markt moet zetten.

Waarom combineer ik kunst en geld verdienen?

Ik heb grote ambities met mijn kunst en daarvoor is veel geld nodig. Dus investeer ik in mezelf en mijn kunstbedrijf. Het geld dat ik verdien, zet ik grotendeels opzij voor de toekomst en ik zorg ervoor dat mijn maandelijkse kosten zo laag mogelijk zijn. Ik investeer in mijn kennis en vaardigheden.

Vond ik het eng om naar de creatieve sector over te stappen?

Ja, zeker. Maar ik had eerst een buffer opgebouwd, zodat ik vrij kon blijven denken en kon kiezen wat ik wilde maken. Een tekort aan geld beperkt je vrijheid van denken. Nu de prijzen stijgen en alles duurder wordt, moet ik andere keuzes maken en geduldiger zijn. Ik neem extra opdrachten aan en spaar voor zonnepanelen en extra aflossingen op mijn huis, zodat we onze dromen kunnen najagen zonder financiële zorgen.

Wanneer kocht je je eerste huis?

Al op mijn 21e, en daarna ben ik nog 4 keer verhuisd. Ik ben altijd bezig geweest met verschillende dingen, heb veel fouten gemaakt, maar ook veel geleerd. Met mijn ervaring pak ik dingen nu anders aan, durf ik meer en neem ik sneller beslissingen. Ik luister meer naar mijn onderbuikgevoel. Ik heb ook nog een Resort in Sri Lanka maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Wanneer ben je als professioneel kunstenaar begonnen?

Ik teken en schilder al mijn hele leven, maar pas 4 jaar geleden ben ik echt als professioneel kunstenaar aan de slag gegaan. Voor veel kunstenaars is het moeilijk om van hun passie hun beroep te maken. Je hebt bekendheid en een solide inkomen nodig. Daarom ben ik ook ondernemer geworden, naast kunstenaar zijn, om mijn brood te verdienen.

Hoeveel inkomstenbronnen heb je nu?

Ik heb 9 inkomstenbronnen:

 1. Kunstwerken en schilderijen verkopen

 2. Beleggen en sparen voor rendement

 3. Prints van mijn kunst online verkopen

 4. Schrijven en verkopen van mijn boek (gepland voor dit jaar)

 5. Investeren in vastgoed (opzetten van een atelier en 2e huis)

 6. Opdrachten en freelance lesgeven in de creatieve sector 

 7. Besparen en minimaliseren van kosten

 8. Projecten als project- of productmanager in de financiële dienstverlening

 9. Belastingen en subsidies

 10. Extra - Bitcoins, niet heel veel, maar ik vind het leuk om te weten hoe het werkt. Dus, wie weet!

Hoeveel verdien je per maand en hoe vaak betaal je jezelf uit?

Samen verdienen we meer dan €10.000 bruto per maand. Hier gaan nog belastingen en bedrijfskosten vanaf. Momenteel brengt mijn man het meeste geld binnen, omdat mijn bedrijf nog in de opstartfase zit. Ik blijf investeren in mijn bedrijf. Het duurt 3-5 jaar om een solide klantenkring op te bouwen, dus ik zit nog in het 4e jaar en investeer veel in mijn bedrijf, vooral in deze onzekere tijden. Soms neem ik tijdelijk een extra opdracht aan om extra geld te verdienen als projectmanager, maar ik probeer zoveel mogelijk tijd vrij te houden voor mijn bedrijf.

Hoeveel uur per week werk je?

Ik werk meer dan 40 uur per week, maar het voelt niet als werk omdat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. Ik ben voornamelijk bezig met schilderen, schrijven, leren en netwerken. Ik werk veel vanuit huis, wat handig is maar soms ook lastig om werk en privé te scheiden.

Hoe ziet je dag eruit?

Mijn dag begint met een vast plan en routine. Ik start met het schrijven van artikelen en schilderen. Vervolgens besteed ik veel tijd aan lezen en leren. Netwerken is ook een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse activiteiten. Daarnaast reserveer ik één dag per week als mijn inspiratie dag, en ik streef ernaar om wekelijks in gesprek te gaan met een nieuw persoon om vooruitgang te blijven boeken.

Wat doe je om fit te blijven?

Ik zorg ervoor dat ik veel beweeg en probeer stress te vermijden. Ik volg Juno zelfverdedigingslessen voor vrouwen, waardoor ik me in elke situatie krachtig voel. Ook doe ik aan (hard)lopen, lekker in het bos en volg ik skilessen op een loopband. Ik hecht veel waarde aan de zorg voor mijn lichaam en geest. Ook zorg ik goed voor mijn financiën. Hoewel mijn vriend minder betrokken is bij planning en financiën, vindt hij het wel interessant dat ik hiermee bezig ben. Hij geniet van zijn eigen rust.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit mijn omgeving, reizen, musea, straatkunst, en andere kunstenaars. Ook wil ik met mijn kunst een boodschap overbrengen, met name over vrouwen en financiën.

Hoe vaak ga jullie op vakantie per jaar?

We proberen elke maand een inspirerend weekend weg te gaan, en twee keer per jaar gaan we langer weg. Deze vakanties combineren we vaak met het bezoeken van exposities en het opdoen van inspiratie. Gemiddelde iets van 8 per jaar, de exposities zijn hier in meegeteld.

Wat doen jullie met je geld?

We willen duurzamer leven en streven naar financiële onafhankelijkheid.

We investeren in de toekomst, aangezien we beiden nog geen goed pensioen hebben opgebouwd. We zijn hier druk mee bezig, hoewel het een uitdaging kan zijn. Daarnaast investeer ik zoveel mogelijk in mijn bedrijf, en heb ik ook nog een tienerzoon waarvoor we zorgen. We proberen creatief om te gaan met ons geld, zodat we nog steeds leuke dingen kunnen doen. We streven ernaar te investeren in duurzaamheid, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. We overwegen ook de aankoop van een tweede en derde huisje of appartement in het buitenland.

Wat zijn je toekomstplannen?

Binnen 3 jaar willen we nog een extra huis kopen en meer gaan reizen. We streven ernaar duurzamer te leven en meer te genieten, en we willen beiden minder gaan werken. We zijn momenteel alles aan het plannen om dit te realiseren. Als we meer vrije tijd hebben, verwacht ik niet dat we ons leven drastisch zullen veranderen. Misschien zal ik meer kunstexposities in het buitenland organiseren en langere reizen maken. Wellicht openen we ooit een kunstboetiek hotel of bouwen we ons eigen Tiny House.

Heb je nog tips?

Zeker! Investeer in jezelf, zorg goed voor jezelf en denk aan de lange termijn. Het is belangrijk om te genieten, want dat straal je ook uit. Lees veel boeken over beleggen, investeren en creativiteit, en omarm een minimalistische mindset. Je kent zelf het beste je behoeften, omring jezelf met mensen die je energie geven, en probeer los te komen van materiële zaken. Het leven is veel leuker als je veel mooie momenten beleeft.

Wie inspireert jou?

Het leven zelf en veel verschillende dingen,  artistieke unieke mensen. Madonna, Walt Disney, Monet, street artists en andere vrouwelijke ondernemers inspireren me om te streven naar financiële onafhankelijkheid en creativiteit en natuurlijk, Einstein met zijn theorie van het 8e wereldwonder.

Wat zijn je plannen met vastgoed?

Als kunstenaar wilde ik eigenlijk een atelierruimte hebben, maar ik vond het zonde om te huren. Daarom onderzocht ik verschillende opties: huren, een groter huis kopen of via mijn bedrijf een atelier kopen. Zo ontstond mijn interesse in vastgoed. Ons plan is om 2 extra panden, een atelierruimte en ons eigen huis, in het buitenland te kopen.

Na 5 jaar willen we het minst presterende appartement verkopen. We lossen eerst de duurste hypotheek af. Als een huis of appartement niet goed verhuurt, overwegen we het te verkopen en onze eigen woning af te lossen. Dan gaan we ons huis verhuren of, als de markt niet goed is, in het minst presterende huis wonen. We willen veel reizen en ik droom ervan om een Tinyhouse te bouwen, maar mijn man is daar minder enthousiast over.

Ik houd van kunst en van musea. Daarnaast is het heerlijk om met kunst bezig te zijn. Ontdek mijn kunst.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over deze stappen als ik! Wil je meer van mijn avonturen volgen en geen kunstnieuws missen? Schrijf je in en volg mijn leven als kunstenaar. Domcity Art News en laten we samen doorgroeien! 🚀✨ 

Meer blogs om te lezen en vind je het leuk om lid te worden van Domcity Art News? Schrijf je in. En mis niks!

Meer blogs die je misschien ook leuk vindt om te lezen?

Ps: Wil je meer weten en vind je het leuk om te zien wat ik voor schilderijen ik maak en wat ik nog meer doe als kunstenaar? Het is echt een andere levensstijl. Je kan mij volgen op social media, Facebook, Instagram en Pinterest en via mijn blogs. 

Met liefde gemaakt. Je kan ook een persoonlijke opdracht geven voor het maken van een schilderij of Digitaal kunstwerk. Ik maak kunst met een verhaal. STORYTELLING ART. Schrijf Je Hier In. Persoonlijke kunst v.a. €2250,- 

We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of Bel /app meteen naar +31622699121.

Houd rekening met 8 weken doorlooptijd om het schilderij te schilderen. 

Creatieve groet, Amber Houweling

Hi, ik ben Amber, een (online) ondernemer en kunstenaar.

Wil je meer over mij weten lees mijn bio.... MORE ABOUT ME

Vrouwelijke kunstenaar Amber Houweling, Utrecht | Moderne Street art kunst | Titel schilderij: DUCK FACE (120 x 80 cm)

Titel: Domstad Utrecht Electric. Deze is al verkocht. Geef een persoonlijke opdracht , mocht mijn stijl je aanspreken.

Kunstenaar Amber Houweling, Utrecht You go G XXX| Titel schilderij:  | VERKOCHT 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.